Ботев (Нови пазар) и Локомотив (Русе) завършиха наравно 0:0 в

...
Ботев (Нови пазар) и Локомотив (Русе) завършиха наравно 0:0 в
Коментари Харесай

Спасена дузпа, контузия на капитана и серия от 6 мача без загуба за Локо

Ботев (Нови пазар) и Локомотив (Русе) приключиха наедно 0:0 в среща от последния есенен XVII-и кръг на шампионата в Североизточната трета лига. Вратарят на " железничарите " Димитър Лазаров хвана дузпа, а домакините приключиха мача с 10 души на тежкия терен в Нови пазар.
Двубоят ще се запомни с твърдата игра на " Ботев ", стигаща на моменти до откровени грубости. От своя страна футболистите на " Локомотив " пробваха да играят по-технично и имаха по-чисти положения, които обаче не съумяха да осъществят.

След почивката реферът Красен Георгиев от Варна даде противоречива дузпа за домакините при шпагат и игра за топката на бранителя на русенци Мартин Иванов в наказателното поле. Вратарят на " железничарите " Димитър Лазаров съумя да отрази удара от бялата точка в 50-ата минута и резервира вратата си суха.

Грубостите по терена стигнаха до нечовечен удар без топка в 78-ата минута против капитана на Локо (Русе) Живко Парашкевов, който в пъклен болки бе наложително сменен. За тази си постъпка нападателят на " Ботев " Юлиян Загоров видя аления цвят на картона и новопазарци приключиха срещата с понижен състав.

В последните минути " железничарите " можеха да се поздравят и с цялостния триумф, само че изведеният самичък против вратата Сонер Хюсеин пропусна от преференциално състояние.

" Съжалявам, че изпуснахме да победим в Нови пазар. Имахме всички шансове да прибавим нови три точки в актива си. Теренът беше доста тежък, а домакините от " Ботев " минаха границите на твърдата игра, до момента в който нашият тим се опитваше през целия мач да играе футбол. Сега ни следва дълга пауза в шампионата и се надявам през пролетта да продължим с положителните си игри в Трета лига ", сподели след края на срещата старши треньорът на русенци Ивайло Кирилов.

По този метод Локомотив (Русе) приключи есенния дял на шампионата със серия от шест мача без загуба и заема четвъртото място в класирането с актив от 26 точки. Следващият мач на " червено-черните " в Трета лига ще бъде напролет на 2018 година, когато в края на февруари ще одобряват Светкавица (Търговище). Предстои Зоналният съвет на БФС да оповести датите и часовете на дуелите от пролетния полусезон директно преди неговото начало.

Съставът на Локо (Русе):

Димитър Лазаров, Владимир Перчемлиев, Огнян Брайнов, Мартин Иванов, Мартин Рачев, Ивайло Иванов, Живко Парашкевов (капитан) /78′ - Мартин Георгиев/, Стефан Митев, Мирослав Георгиев, Мартин Недков, Сонер Хюсеин.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР