Ботев е получил срок от три месеца от община Пловдив

...
Ботев е получил срок от три месеца от община Пловдив
Коментари Харесай

Ботев има три месеца да си плати дълговете към общината

Ботев е получил период от три месеца от община Пловдив да изплати концесионните си отговорности към нея. Това се вижда от предварителното копие на доклада за концесиите, който ще бъде гледан като точка от дневния ред на сесията на общинския съвет в четвъртък.

Според документите футболният клуб дължи към 220 000 лв. концесионни такси. Най-голямата част от тези пари са за състезателен комплекс " Христо Ботев ", чието създаване би трябвало де се възобнови през месец септември тази година.

Останалите пари са за модерната база в Коматево, където сега " канарчетата " упражняват и играят формалните си мачове. За състезателен комплекс стадион " Христо Ботев " задълженията са насъбрани за три години. Дължимата за 2018 година сума е 75 677 лв. (без ДДС), за 2017 година тя е 68 258 лв. (без ДДС), а за 2016 година - 62 322 лв. (без ДДС).

За базата в Коматево пък не е предоставена информация за приходите за 2018 година, не е възложен и годишен финансов доклад, удостоверен от регистриран инспектор, като също по този начин не е заплатено дължимото годишно концесионно заплащане в размер на 18 000 лв. и лихви в размер на 560 лв. за просрочено заплащане за 2017 година.
Липсва и гаранция за възнаграждение, а концесионното заплащане за актуалната година в размер на 3 600 лв.. Общинската администрация неведнъж е изпращала увещание до концесионера, само че без резултат, показват от локалната администрация. Ако Ботев не си заплати още веднъж ще бъде даден на съдия-изпълнител.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР