Бостън Ред Сокс стана шампион в Източната дивизия на Американската

...
Бостън Ред Сокс стана шампион в Източната дивизия на Американската
Коментари Харесай

Бостън ликува с титлата на Изток в тила на врага

Бостън Ред Сокс стана първенец в Източната дивизия на Американската лига в МЛБ за трета поредна година и общо за 10-и път в клубната история. Добавената стойност този сезон е, че триумфът бе подпечатан не къде да е, а на терена на безконечния противник Ню Йорк Янкис.

" Червените чорапи " имаха потребност от една победа в тройната серия в Бронкс, с цел да узаконят предизвестената си купа, и съумяха да я реализиран в последния трети дуел тази нощ. Гостите се постановиха с 11:6 на ст. " Янки " и отвориха шампанското непосредствено в тила на врага.



" Телефонът ми полудява. Имах доста другари на трибуните довечера и знам, че това значи доста за тях. Всеки път, когато печелим, някой вкъщи е благополучен. Гордея се с това ", показа мениджърът на Ред Сокс Алекс Кора. Той посвети триумфа на родината си Пуерто Рико, отбелязваща една година от прекосяването на опустошителния вихър Мария, лишил живота на над 3000 души и нанесъл вреди за над $8 милиарда на карибския остров.

Кандидат №1 за MVP в Американската лига този сезон Муки Бетс поведе Бостън, като батира 4 от 5 с двоен шлагер, троен хоумрън и общо 5 RBI. По една точка за решаващата победа вкараха Джей Ди Мартинес, Ксандер Богартс, Брок Холт и Джаки Брадли-младши.



Нито един от започващите питчери нямаше директно отношение към развръзката, откакто и Масахиро Танака (Ню Йорк), и Едуардо Родригес (Бостън) напуснаха игра преди края на 5-ия ининг. Стивън Райт (W 3-1) получи успеха, откакто хвърля от 5-ия до 7-ия, а Чад Грийн (BS 4, L 8-3) пое загубата с една-единствена отбрана в 6-ия.

Слабо успокоение за домакините беше хоумрънът на Люк Войт във 2-рия ининг, с който беше подложен нов връх в МЛБ. За първия бейзмен това беше 10-и удар над оградата с униформата на " янките " този сезон и по този начин нюйоркчани станаха първият тим в историята на Висшата лига с 12 разнообразни играчи с двуцифрен брой хоумръни в едно състезание.



" Единственият позитив от този мач – разяснява Войт. – Това е твоят максимален противник и не искаш да виждаш по какъв начин той идва тук и пръска с шампанско на твоя терен. Само че те го направиха и би трябвало да им отдадем заслуженото. Те са добър тим. Дано се срещнем още веднъж по-нататък по пътя. "

Двата отбора имат още една серия между тях до края на шампионата – три мача на ст. " Фенуей Парк " в Бостън в последните три дни от постоянния сезон (28-30 септември). След това е прекомерно допустимо Ред Сокс и Янкис да се изправят един против различен в първия кръг на плейофите, стига нюйоркчани да завоюват очертаващата се " уайлд кард " елиминация против Оукланд Атлетикс.



Пред Бостън (104-49) има и още едно предизвикателство до края на сезона. Ако завоюва единствено два от оставащите си общо 9 мача, отборът на Алекс Кора ще стане най-успешният в клубната история. Настоящият връх за най-вече победи в един сезон е подложен през далечната 1912 година – 105-47.

Ню Йорк Янкис - Бостън Ред Сокс 6:11
ст. " Янки "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
БОСТЪН
1
2
1
0
1
0
3
3
0
11
13
0
НЙ ЯНКИС
0
2
0
4
0
0
0
0
0
6
7
2

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 19 СЕПТЕМВРИ:

Американска лига

Оукланд Атлетикс - Лос Анджелис Ейнджълс 21:3
Торонто Блу Джейс - Тампа Бей Рейс 9:8
Детройт Тайгърс - Канзас Сити Роялс 11:8
Кливланд Индиънс - Чикаго Уайт Сокс 4:5 (11 ининга)

Национална лига

Вашингтон Нешънълс - Ню Йорк Метс 4:5 (10 ининга)
Маями Марлинс - Синсинати Редс 2:4
Атланта Брейвс - Филаделфия Филис 8:3

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР