Boss Open, втори кръгСтефанос Циципас – Доминик Щрикер 6-3, 6-4Стефанос

...
Boss Open, втори кръгСтефанос Циципас – Доминик Щрикер 6-3, 6-4Стефанос
Коментари Харесай

Циципас започна успешно сезона си на трева


Boss Open, втори кръг
Стефанос Циципас – Доминик Щрикер 6-3, 6-4

Стефанос Циципас даде сполучлив старт на сезона си на трева. След ранното отпадане от Ролан Гарос гъркът реши да се включи в АТР 250 шампионата в Щутгарт, където стартира с двусетова победа над Доминик Щрикер.

Талантливият швейцарец опита да окаже опозиция на поставения под №1 и несъмнено показва капацитета си, само че въпреки всичко по един слаб сервис гейм във всеки от сетовете бе изцяло задоволителен за триумфа на гърка.

Двубоят продължи малко над един час, въпреки че двамата трябваше да почакат малко повече за края на мача, защото той бе пресечен за малко поради дъжд.

И двамата преобладаваха с първия си сервис като Щрикер осъществя цели 9 аса по отношение на 4 за международния №5. Разликата пристигна от играта на втори сервис, на който швейцарецът имаше големи проблеми да печели точките.

В първия си мач след провалянето от Холгер Руне в Париж Циципас трябваше първи да избавя точки за пробив при 2-2. Трудният гейм бе и единственият подобен за него на сервис в целия мач. Веднага по-късно гъркът проби и това бе изцяло задоволително за сета.

Във втората част пробивът пристигна още в откриващия гейм, а със стопроцентова успеваемост на първи сервис по-късно Циципас нямаше проблеми да стигне до сполучливия свършек.

Така на четвъртфинал ни чака представление – Циципас против Анди Мъри, който по-рано денем в профил Александър Бублик в два сета. Двамата ще играят между тях за повторно след оня мач на US Open през предходната година, когато гъркът победи в пет сета.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР