BOSS Open, първи кръгАнди Мъри – Кристофър О’Конъл 6-4, 6-3Анди

...
BOSS Open, първи кръгАнди Мъри – Кристофър О’Конъл 6-4, 6-3Анди
Коментари Харесай

Мъри започна успешно участието си в Щутгарт


BOSS Open, първи кръг

Анди Мъри – Кристофър О’Конъл 6-4, 6-3

Анди Мъри се класира за осминафиналите на ATP 250 шампионата в Щутгарт след двусетов триумф над квалификанта Кристофър О’Конъл. Двубоят стартира доста мъчно за британеца, който не бе по никакъв начин надалеч от това да изостане с два пробива още в самото начало, само че все пак трикратният „мейджър“ първенец не разреши на съперника си да сервира сензация.

В идната фаза Мъри ще се изправи против спечелилия от мача сред Денис Кудла и седмия в схемата Александър Бублик.

Мъри записа повече асове (7-4) и по-малко двойни неточности (1-2), като в това време завоюва впечатляващите 88% от точките си на първи сервис (23/26). Бившият №1 осъществя четири от своите дванадесет брейкпойнта (33%), до момента в който О’Конъл оползотвори една от двете си благоприятни условия за пробив (50%).

Двубоят стартира чудесно за О’Конъл, който съумя да осъществя ранен пробив и да поведе с 3-0. Впоследствие обаче Мъри усъвършенства доста представянето си, като сервисът и бекхендът на британеца започнаха да затрудняват от ден на ден международният №116. Двукратният първенец на Уимбълдън реализира поврат и поведе с 5-3, преди О’Конъл да успее да прекъсне серията му. В десетия гейм обаче Мъри навакса пасив от 0-30 и завоюва пдаването си, надделявайки с 6-4 в откриващия сет.

Вторият сет стартира с гейм за О’Конъл, само че Мъри бързо си върна самодейността и направи резултата 3-1 в своя изгода. Въпреки напъните на австралиеца двукратният олимпийски шампио продължи да управлява играта, завършвайки мача с нов брейк за крайното 6-4, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР