Босненският квалификант Мирза Башич постигна голямата изненада на DIEMA XTRA

...
Босненският квалификант Мирза Башич постигна голямата изненада на DIEMA XTRA
Коментари Харесай

Башич победи Вавринка и е на финал в София


Босненският квалификант Мирза Башич реализира огромната изненада на DIEMA XTRA Sofia Open 2018, откакто победи лидера в схемата Стан Вавринка със 7-6(6), 6-4 във втория полуфинал от конкуренцията през днешния ден.

В зала „ Арена Армеец “ Башич сподели темперамент, с цел да играе равностойно против носителя на три трофеи от Големия шлем и да бъде по-решителен и акуратен в решаващите моменти. В първия сет и двамата тенисисти бяха доста постоянни на сервис и се стигна до тайбрек, в който Вавринка поведе с минипробив, само че противникът му го върна, откакто се наложи с 8-6. Във втората част швейцарецът стартира доста нападателно и реализира пробив, само че Башич още веднъж бе стабилен и на собствен ред взе подаването на съперника си на два пъти, с цел да стигне до най-голямата победа в кариерата си след час и 24 минути игра.

По този метод Башич стигна до първия край в професионалната си кариера, където ще се изправи против различен дебютант на сходно равнище – румънеца Мариус Копил, който по-рано през днешния ден победи Йосеф Ковалик с 6-4, 6-2. Финалът на шампионата е на следващия ден от 17:00 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР