Босът на световната футболна централа – ФИФА, предложи Световното първенство

...
Босът на световната футболна централа – ФИФА, предложи Световното първенство
Коментари Харесай

Инфантино с революционна идея за Мондиалите занапред

Босът на международната футболна централа – ФИФА, предложи Световното състезание да се организира на всеки три години. Това е най-новата концепция на Джани Инфантино, който бил извънредно удовлетворен от комерсиалния и състезателен триумф на шампионата в Катар.

Освен това италианецът е уверен, че провеждането на шампионата през зимата е сполучлив ход, а най-популярната игра непрестанно се развива и глобализира.

Въпреки опасенията за прекалено натоварване на футболистите, почитателите видяха футбол от най-висока класа по терените в Катар. А самото състезание генерира доходи от близо 7 милиарда евро - с 1 милиарда повече от Мондиал 2018 в Русия преди 4 години.

Евентуална смяна в периодичността е допустима след Мондиала през 2030 година. Инфантино обаче ще бъде изправен пред сложната задача да получи поддръжката на УЕФА и огромните европейски клубове, която най-вероятно няма да се срещне. Феновете на Цар футбол в огромните страни, където футболът е най-развит, също са срещу хрумките на Инфантино и ги назовават глупави. Наскоро босът на ФИФА се опитва да пробута Мондиали на всеки 2 години, само че и тогава небрежно бе снишен...
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР