Босът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че ръководството на

...
Босът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че ръководството на
Коментари Харесай

Хорнер: Формула 1 трябва да спаси отборите, които са пред фалит

Босът на Ред Бул Кристиан Хорнер съобщи, че управлението на Формула 1 би трябвало да помогне финансово на тимовете, които са пред риск от банкрут поради рецесията с ковид. Вече девет старта от календара за този сезон бяха отсрочени или анулирани, а все по-вероятно наподобява, че през 2020 година въобще няма да има Формула 1, което ще е пагубно за някои от отборите в най-популярното автомобилно съревнование.

Според Хорнер притежателите на Формула 1 - Либърти Медия, ще би трябвало да се намесят в поддръжка на клубовете. "Това може да бъде голям удар за спорта и Либърти ще би трябвало да се намесят. Това е техният бизнес, те би трябвало да решат по какъв начин ще спасят тези тимове, тъй като се нуждаят от тимове, които да се състезават. Мисля, че Либърти ще създадат всичко по силите си, с цел да могат всички 10 тима да се състезават през идната година. За да предпазят бизнеса си, имам вяра, че те ще платят нужното, с цел да спасят тези отбори ", разяснява Хорнер.

Към момента първият старт от Формула 1, който към момента не е отсрочен, е Гран при на Франция, което би трябвало да се организира на 28 юни край Марсилия. След като по-рано тази седмица президентът Еманюел Макрон разгласи, че карантината в страната се удължава, наподобява съвсем несъмнено, че и това съревнование няма да се състои.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР