Бос на Камората сега сътрудничи на правосъдиетоБившият наркотрафикант вече върна

...
Бос на Камората сега сътрудничи на правосъдиетоБившият наркотрафикант вече върна
Коментари Харесай

Покаял се мафиот подари на Италия остров край Дубай

Бос на Камората в този момент сътрудничи на правораздаването
Бившият наркотрафикант към този момент върна платна на Ван Гог на Нидерландия

Купувал тонове кокаин от колумбийските картели

Митичният необут на неаполитанската проведена престъпност “ла камора ” и прочут в целия свят наркотрафикант Рафаеле Империале подари на Италия персоналния си остров край крайбрежията на Дубай. Новината бе обявена от прокурора Маурицио Де Марко преди началото на следващото съвещание на процеса, в който подсъдими са “дарителят ” и още двайсетина негови съратници - мафиоти. Подареният остров е неестествен, част е от построения от Дубай архипелаг с име “Нова международна общественост ” - прилича пъзел на картата на света. Нарича се “Тайван ”, също като острова в Китайско море, за който не могат да се схванат Пекин и Вашингтон. Бил платен от Империале през 2012 година за 10 милиона евро, като в този момент цената му съгласно организациите за недвижими парцели в ОАЕ е сред 60 и 70 млн. $.

В информациите си за необичайния подарък на италианската страна медиите на Апенините акцентират, че Рафаеле Империале е “нетипичен ” за Неапол нарушител, защото не израства в бедните квартали на огромния град, известни като “люпилня на камористи ”. Той е наследник на богато семейство от така наречен провинциална буржоазия под Везувий и е с доста положително обучение. Нещо, което обаче не му пречи откакто приключва с отличие научно-технически колеж да се трансформира в един от най-големите наркотрафиканти на планетата, купувайки тонове опиати непосредствено от колумбийските картели. Както твърди обвиняването на процеса в новата правосъдна палата на Неапол, през последните години Империале и хората му се били специализирали в покупката от италиански бижутери на злато и изпращането му на предпазване в немски банки - приблизително по 40 кг на седмица. Бандата е печелила много и от вземане-даване с криптовалута, като при обиск в жилището на един от подсъдимите в неговия компютър са били “засечени ” биткойни за милиони евро.

От началото на новото хилядолетие Рафаеле Империале се е подвизавал главно в Дубай, където е бил задържан през 2022 година въз основа на интернационална заповед за задържане и по-късно е екстрадиран в Италия. Мафиотът не губи доста време с цел да се покае, след което стартира да сътрудничи на правораздаването, очевидно за да получи по-лека присъда на процеса - упрекнат е в доста тежки закононарушения, предполагащи пожизнен затвор. В обвинителния акт прокурорът Маурицио Де Марко бе изискал Империале да бъде наказан на 14 години и 9 месеца затвор с признание на смекчаващите условия, планувани за сътрудниците на правораздаването. Според правосъдни кореспонденти обаче след подарения на Италия остров, правосъдните искания към някогашния наркобос може ли да станат още “по-скъсени ”.

Между другото Рафаеле Империале към този момент е считан и за покровител на Нидерландия, защото наскоро е върнал на музей в Амстердам две откраднати от там преди време произведения на Ван Гог и след това купени от именития каморист “на черно ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР