Борусия (Дортмунд) загуби местното дерби с Шалке 04 от 31-ия

...
Борусия (Дортмунд) загуби местното дерби с Шалке 04 от 31-ия
Коментари Харесай

Крах за Дортмунд в дербито на Рур, факла удари футболист

Борусия (Дортмунд) загуби локалното дерби с Шалке 04 от 31-ия кръг на Бундеслигата с 2:4 и от ден на ден се отдалечава от купата. " Жълто-черните " поведоха в резултата, само че позволиха цялостен поврат, а също така доиграха и дуела с двама души по-малко.

Срещата стартира прелестно за домакините, които поведоха в резултата в 14-ата минута. Джейдън Санчо изведен по превъзходен метод Марио Гьотце зад отбраната, а някогашният немски национал заби топката с глава. При насладата на " жълто-черните " Санчо бе уцелен от почитатели на " сините " с факла, само че все пак съумя да продължи дуела.

Веднага след гола Шалке се засилва и единствено няколко минути получи малко противоречива дузпа за игра с ръка. Зад топката застана Калигури и означи за 1:1.

В 28-ата минута крахът за " жълто-черните " бе цялостен. Отбелязалият дузпата центрира от корнер, а Салиф Сане се извиси над всички и направи резултата 2:1 в интерес на своя отбор.

До края на полувремето Дортмунд не откри път към вратата на своя противник.

Втората част стартира ужасяващо за отбора на Лусиен Фавр, който остана с човек по-малко поради пряк червен картон на Марко Ройс, който още веднъж бе много преувеличен.

Веднага след изгонването на капитана на " жълто-черните " Калигури се нагърби с осъществяването на свободния удар и го означи за 3:1.

Само 3 минути по-късно кошмарът за Борусия бе цялостен, откакто Волф получи пряк червен картон, който бе втори за неговия отбор.

Все отново отборът на Фавр се засилва и въпреки с 2 души по-малко означи гол. Аксел Витсел засече с глава рикоширало центриране, с което понижи на 2:3.

Минутка по-късно обаче отборът от Гелзенкирхен охлади пристрастеностите, откакто Емболо оформи крайното 4:2 с хубав гол от границата на наказателното поле.

Така Борусия се отдалечава от ден на ден от фантазията за купа през този сезон, като се намира на второ място с 69 точки, имайки 1 по-малко от водача Байерн (Мюнхен), който е и с мач пасив. Шалке от своя страна е петнадесети с 30 извоювани точки, а днешните бяха много значими в битката им за оцеляване в Бундеслигата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР