Борсовите индекси на най-големите страни от Западна Европа в началото

...
Борсовите индекси на най-големите страни от Западна Европа в началото
Коментари Харесай

Край на срива на европейските фондови пазари след фалита на двете банки в САЩ

Борсовите показатели на най-големите страни от Западна Европа при започване на търговията във вторник демонстрираха слаби и разнопосочни промени след двудневен спад. Това се случва на фона на продължаващите опасения на вложителите, че колапсът на двете американски банки - Sillicon Valley Bank и Signature Bank, въпреки всичко може да се популяризира отвън Съединени американски щати, макар напъните на американските управляващи досега.
 
В последна сметка европейските фондови пазари затвориха с покачване, а търговците усвояваха вторичните земетресения от срутва на двете американски банки и реагираха положително на данните за инфлацията в Съединени американски щати и друга статистика.

 

Инвеститорите чакаха с нараснало внимание данните за февруарската инфлация. Потребителските цени (CPI индекс) в Съединени американски щати през февруари са се повишили с 6% по отношение на същия месец на предходната година, сочат данни на Министерството на труда на страната. Така инфлацията се забавя по отношение на 6.4% през януари. Резултатът съответства със междинната прогноза на анализатори, интервюирани от Trading Economics.

 

Индексът CPI през февруари на месечна база също се забавя, като нараства с 0.4% по отношение на предходния месец (през януари растежът е бил 0.5%). Федералният запас на Съединени американски щати (Фед) следи деликатно данните за темповете на напредък на потребителските цени в страната, които са един от значимите фактори при вземането на решения във връзка с паричната политика. Целевият % на инфлация на Централната банка на Съединени американски щати е 2%. Следващото съвещание на Фед ще се състои на 21-22 март.

 

Тези данни обърнаха изцяло посоката на пазара на акции в района. Всички съществени измерители затвориха търговията във вторник с покачвания сред 1.17% и 2.36 на 100, с което беше комплициран завършек на краха на банковия бранш след банкрута на двете американски банки.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР