Боровите шишарки могат да предотвратят инсулт или да излекуват успешно

...
Боровите шишарки могат да предотвратят инсулт или да излекуват успешно
Коментари Харесай

Целебната сила на природата: Сладко от борови шишарки вдига покосени от инсулт

Боровите шишарки могат да предотвратят инсулт или да излекуват сполучливо последствията от към този момент получен подобен.
Кората и иглите на дървото също са богати на потребни субстанции, само че шишарките ги съдържат в най-голямо количество. Освен това те са по-удобни за потребление. Съставът на шишарките включва фитонциди, флавоноиди, липиди, витамини от групи A, B, C, E, H, P, U. Всеки от тях е потребен по собствен метод. Например витамин С укрепва стените на кръвоносните съдове, витамин Р ги прави по-еластични, а витамин В възстановява общото кръвообращение. Те са богати още на микроелементи като калций, желязо, магнезий, йод, манган, селен, фосфорна киселина.

Подобно на витамините те имат разнородни удобни резултати върху човешкото тяло, по-специално върху сърдечносъдовата система.
Как да изберем най-лековитите шишарки? На първо място е належащо да се означи, че за другите райони най-оптималният интервал за бране на шишарките може да варира. Този интервал от време варира от края на май до началото на август. Големината им би трябвало да бъде сред 4-5 см. Цветът им да е зелен, не трябва да има следи от гниене и е добре да са към този момент разтворени. Качеството на медикаментите, създадени от тях, ще зависи от това какви тъкмо шишарки ще се събират.
Конфитюрът от борови шишарки е по-подходящ не за лекуване на към този момент случил се инсулт, а за неговото ранно попречване.

Той е съвършен за хора, които имат податливост към съдови болести, както и за възрастни. Рецептата за конфитюра не е по никакъв начин комплицирана за подготвяне. Един кг борови шишарки се измиват добре и се прибавят към тенджера, цялостна с три литра вода. Течността се оставя да заври, след което да къкри на слаб огън още 4 часа. Готовата запарка се оставя да се охлади за към 10-12 часа. Течността се отделя от шишарките.
Добавете 2,5 кг захар към отцедената запарка. Добавете още веднъж шишарките към отварата. Оставете да ври още веднъж на котлона в продължение на 2 часа, на междинен огън. Готовото сладко се изсипва в бурканчета. То освен оказва помощ за възстановяване на положението на кръвоносните съдове, само че има и забележим антивирусен резултат. Не пропускайте да си го приготвите.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР