Борисов ще се отзове на срещата. От ДПС също казаха,

...
Борисов ще се отзове на срещата. От ДПС също казаха,
Коментари Харесай

Георги Гьоков : Очаква ни нова политическа криза при избори


" Борисов ще се отзове на срещата. От Движение за права и свободи също споделиха, че ще дойдат. " Продължаваме промяната " и " Демократична България " не желаят да бъдат в общ формат с всички водачи, " Възраждане " счита срещата за безсмислена. Тази среща не е прищявка на, просто този диалог сред партиите би трябвало да се състои. Евентуални избори през април не биха трансформирали в кой знае каква степен Народното събрание. Очаква ни нова политическа криза при нови избори. Дълбоко начертаните разграничителни линии би трябвало да се преодоляват ", коментира депутатът от левицата в " Денят ON AIR ".

По думите му хората желаят постоянно държавно управление и политическата конюнктура би трябвало да бъде успокоена. Социалистът счита, че ръководството на служебно държавно управление не е добре за България. 

" Националният съвет на даде мандат на ръководителя да организира тази среща, а не даде мандат за сформиране на държавно управление. След тази среща нашият Национален съвет ще вземе решение с кого и по какъв начин да вършим държавно управление. Само четирима бяха срещу това решение ", изясни Гьоков пред Bulgaria ON AIR и добави че ще постави всички нужни старания да сформира кабинет. Той даде поръчка, че от нямат желание да бавят безпределно мандата и ще го върнат в рационални периоди, в случай че няма късмет за сформиране на държавно управление. 

" Оставили сме положително усещане в президента. Не мога да дам отговор от какви претекстове е воден. Ще ми се да мисля, че претекстовете, които той посочи при връчването на мандата, са същински ", съобщи депутатът от.

Гьоков посочи, че няма по какъв начин да се съгласи с част от целите на " Продължаваме промяната ". Примери за такива са изпращането на оръжия за Украйна и измененията в Избирателния кодекс. И наш приоритет е, само че не му е в този момент времето от 1 януари 2024 година да вкарваме еврото, означи социалистът.

" Това в " Ди Велт " прозвуча като поръчка от някой евроатлантик. Кирил Петков споделя в изявлението, че България изнася оръжие за Украйна през трети страни. Готови ли сме да лишим нашия бюджет от тази милиарди от пазара на оръжия? В България обществото е разграничено 50 на 50 по този въпрос. съставлява тези, които са срещу износа на оръжие ", сподели още Гьоков.

Социалистът не се ангажира с позиция дали ще се яви дружно на изборите с новото ляво обединяване, само че призна, че не вижда нови лица там. 

" Наясно сме, че в случай че няма обединяване в лявото пространство, то бива изместено от политическата сцена. Но дали тъкмо това са левите хора, с които би трябвало да се сплотяваме? Има доста капацитет в лявото обединяване. единствено би имала изгода от едно ляво обединяване ", съобщи Гьоков.

Той позволи, че възможното ново служебно държавно управление ще бъде 90% от остарялото. По думите му огромна част от доклада на общественото министерство са неща, които са свършени от предходното държавно управление. Най-големият недостатък на служебното държавно управление бил неналичието на бюджет, което обрича страната на вегетация, сигнализира Гьоков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР