Борисов почва с кьорфишеци и уйдурми, ще номинира премиери от

...
Борисов почва с кьорфишеци и уйдурми, ще номинира премиери от
Коментари Харесай

``Борисов почва с кьорфишеци и уйдурми - ще номинира премиери от други партии при невръчен трети мандат`` - Политика

Борисов почва с кьорфишеци и уйдурми, ще номинира министър председатели от други партии при невръчен трети мандат. Сами разбирате, че това е просто опит да измести тематиката. Има един доста елементарен въпрос - подготвена ли е българската политическа класа да премине към битие без сделки и обединения, само че да върви към ограничение на съветското въздействие и корупцията. И през днешния ден това ще го проверим в Пловдив.

Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов, който ще участва на днешното съвещание на пловдивския общински съвет, където ще се взима решение за ориста на Пловдивския панаир. Липсата на кворум не разреши на изключителната сесия да стартира, с цел да реши по какъв начин да гласоподава представителят на община Пловдив на идното Общо заседание на акционерите на сдружението " Пълдин Туринвест ". Това е втори опит, откакто на 3 януари.

Вчера, още преди, водачът на ГЕРБ Бойко  Днес Христо Иванов разяснява, че би трябвало да се следва образеца на първите два мандатоносителя и че вярната формула, на която би трябвало да стъпи този, който получи третия мандат, е търсене на поддръжка на база на програмни цели без обединения и сделки.

" Ако мандатът бъде връчен на Демократична България, ще последваме образеца на Политическа партия, които създадоха програмен документ, проведоха срещи и го внесоха в зала, с цел да търсят поддръжка от всички. Ние от дълго време сме декларирали, че бихме пристъпили към поддръжка или реализация на кабинет единствено при доста явен ангажимент за конституционна промяна на прокуратурата, битка с корупцията и ограничение на съветското въздействие ", сподели Христо Иванов.

Той прикани за съществено отношение и акцентира, че е ясно, че който и да получи третия мандат, ще би трябвало да стъпи на формулата, която се образува в границите на първите два. " Изобщо не приказваме за коалиция, присъединяване на министри и на водачи в кабинета, с цел да не се трансформира в сцена на опълчване, в случай че въобще има късмет да се случи ", сподели още съпредседателят на Демократична България.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР