Борисов обяви, че днес, 11 ноември, ще се проведе национално

...
Борисов обяви, че днес, 11 ноември, ще се проведе национално
Коментари Харесай

ГЕРБ решава за бъдещето на сглобката в събота. Атанасова: Има се...

Борисов разгласи, че през днешния ден, 11 ноември, ще се организира национално заседание на ГЕРБ, е което да се и резултатите от локалните избори. То обаче няма да се състои в един ден, а ще продължи до края на тази седмица.

 

От думите на ръководителя на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг пред публицисти пред централата на партията през днешния ден, се разбра, че съвещанието ще е в събота. В момента в централата на ГЕРБ се организира съвещание на групата, на което главните тематики, по думите на ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред медиите, с изключение на с подробен разбор на изборния резултат, са свързани с анализ на осъществяването на управническата и законодателната стратегия.

 

" В момента сглобката даже не съществува ", съобщи Борисов при обиколките си в страната сред двата тура на изборите и заплаши Народното събрание да не може да проработи след вота.

 

видяхме тази заран, когато в пленарна зала не бе събран кворум за начало на дебатите. Само 73 депутати се оказаха в пленарната зала в 9,00 часа. Те бяха от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ". Днес Атанасова даде поръчка, че още на следващия ден депутатите от партията ще се върнат в зала, тъй като били виновни към гласоподавателите и работата по бюджета и данъчните закони, която следва.

 

Във на изборите някогашният министър председател още веднъж уточни, че " сглобката ще бъде разисквана след сряда ".

 

По-рано през днешния ден Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН " подписите за искане на гласоподаване на втори избор на съмнение.

 

Атанасова: Подкрепата ни за държавното управление се основава на управническа стратегия, има браншове с трайно неизпълнение 

 

" Има браншове, в които има трайно несъблюдение на записаните задължения в управническата стратегия ", сподели Атанасова през днешния ден.

 

" Подкрепата, която дадохме за държавното управление се основаваше на управническа и законодателна стратегия. Управленската стратегия за този мандат е за 18 месеца, сега сме се фокусирали върху това да проучваме дали се извършват всички записани в нея задължения от страна на изпълнителната власт и от страна на законодателната власт. Този разбор ще продължи евентуално още няколко часа ", уточни тя.

 

Десислава Атанасова не разгласи съответни браншове и министерства, само че означи, че са взели решение през идната седмица ръководителите на комисиите в Народното събрание да поканят министрите, които дават отговор за съответните политики в изпълнителната власт. " Там, където има изрично закъснение и несъблюдение, ще потърсим отговори за какво се е случило това ", изясни Десислава Атанасова.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР