Борисов няма някакви шансове за успех. Не и след тези

...
Борисов няма някакви шансове за успех. Не и след тези
Коментари Харесай

Политолог: От гледна точка на математиката няма значение кой ще е пръв, защото ГЕРБ е в изолация

Борисов няма някакви шансове за триумф. Не и след тези излагации с задгранични политически водачи. От една страна обърна палачинката по отношение на Зоран Заев, вкарвайки го в българската политическа акция. От друга страна проси индулгенции от водачите на Европейски Съюз и най-много от Ердоган. Това оскърбление не е сравнимо с нормалните неистини и изцепки, на които сме привикнали.

Това политологът Марая Цветкова.
 Народно събрание през последните четири години - съревнование, ниско равнище на диспути, постоянен популизъм Народно събрание през последните четири години - съревнование, ниско равнище на диспути, постоянен популизъм
„ Трайно ниско доверие в 44-тото Народно заседание. Безспорен триумф на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз “. Така пол...

Само няколко дни преди изборите Цветкова вижда обстановката по този начин:

„ Изглежда да е всички против ГЕРБ. Въпросът е дали „ ИТН “ ще пожелае сформирането на коалиция и в случай че това се случи, кои ще бъдат предложенията за министерските постове. Ако от „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън! “ наподобяват желани сътрудници, то не по този начин стоят нещата с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Вероятността обаче да се наложи присъединяване на една от двете партии под някаква форма още стои на масата като опция.

От позиция на социологическите изследвания, има най-малък късмет за наличие на патриотичните партии. Ако гледаме числата, те биха могли да се окажат „ златен пръст “ за сформиране на държавно управление, единствено и единствено да не бъде Движение за права и свободи или Българска социалистическа партия. Цената на едно такова вероятно присъединяване би бил контролът върху тематиката за Северна Македония. “

По думите й вотът на 4 април бил вятър на смяната, без значение дали някои го утвърждават или не. „ По-скоро вотът на 11 юли ще препотвърди това предпочитание за смяна. Така или другояче се случва един мъчно обратим развой на залеза на ГЕРБ и най-много на Борисов. Ако след отхвърли на Има Такъв Народ да сформира държавно управление, имаше съществени опасения да не би Борисов да се завърне на бял кон, то в този момент не наподобяват толкоз съответстващи и поради откъснатото от действителността държание на самия Борисов “, разяснява Цветкова.
 Борисов и ГЕРБ: Така работят комунистите, след нас ще дойдат за вас, въпреки че сте деца на комунисти (ВИДЕО) Борисов и ГЕРБ: Така работят комунистите, след нас ще дойдат за вас, въпреки че сте деца на комунисти (ВИДЕО)
Ще останат усещания, че мрънкаме. Искам да благодаря за мощната евроатлантическа поддръжка. Това съобщи някогашният министър председател и водач на ГЕ...

По думите й в случай че Има Такъв Народ стане първа политическа мощ, това значи, че ядрото на ГЕРБ се е свило и в кратковременен проект то няма накъде да пораства. „ Също по този начин значи, че огромна част от конформисткия избор за ГЕРБ се е препълнен в Има Такъв Народ. Важно е да се означи, че в случай че Има Такъв Народ стане първа политическа мощ, легитимността на едно бъдещо държавно управление ще е по-голяма, в сравнение с в случай че се сформира без присъединяване на спечелилия от изборите. От позиция на математиката няма значение кой ще е пръв, тъй като ГЕРБ е в изолираност “, добави политологът.

Според нея коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ ще резервира третата позиция. „ Трябва да се означи, че „ Демократична България “ е в извънредно настъпателна акция, която най-вероятно ще й донесе преимущество пред Движение за права и свободи. Тук енигмата още веднъж са гласовете от Турция, а видяхме че някогашният министър председател измоли Ердоган за преливане на гласове и към ГЕРБ. Даниел Митов също удостовери тази теза “, сподели още Марая Цветкова.

На идните след броени дни избори тя чака висока изборна интензивност. „ Мисля си, че българите се измориха от тази политическа рецесия на безвремието, в която се намираме. Младите също би следвало да са задоволително дейни макар летния сезон, тъй като добре знаят, че предишното лято те персонално или техните връстници се пържиха под горещото слънце на жълтите павета “, приключи Цветкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР