Борисов: Кадри на ГЕРБ не са търсени за служебното правителствоКадри

...
Борисов: Кадри на ГЕРБ не са търсени за служебното правителствоКадри
Коментари Харесай

Борисов: Кадри на ГЕРБ не са търсени за служебното правителство

Борисов: Кадри на ГЕРБ не са търсени за служебното държавно управление

Кадри на ГЕРБ не са търсени за срещи от посочения от президента за длъжностен министър председател Димитър Главчев, увери водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и отхвърли той да взе участие в избора на министри.



Имаме 150 срещи с Политическа партия – Демократична България и Движение за права и свободи за 9 месеца, съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Единият въпрос, който през медиите ми беше заложен, е за какво не си кажем за Движение за права и свободи “,

разяснява Борисов и сподели законопроектите и проекторешенията, подписани от ГЕРБ, Политическа партия – Демократична България и Движение за права и свободи.

„ Ако го сметнем по трънския курс, близо 50 законопроекта – по три пъти да сме се срещали за всеки, това са 150 срещи. От 270 дни “, продължи Борисов.

„ Мисля, че Христо Иванов направи добра Конституция.

И новото служебно държавно управление ще бъде определено по същия метод,
по който избирахме остарялото,
единствено че няма да е от Радев, а от служебния министър председател “, сподели още водачът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ бе свикан за коментар по изказванието на Кирил Петков от Политическа партия – Демократична България, че когато той е бил министър председател се е нараснала плодовитостта.

„ Като похваля, че сме съумели да свършим нещо за 9 месеца, от ПП-ДБ се наскърбяват и излизат да ме опровергават. Нали до момента всичко беше общо – държавното управление общо, парламентарната група обща, триумфите общи “, съобщи още Борисов.

Бившият министър председател отбрани „ Турски поток “. В дневния ред на Народното събрание има точка за анкетна комисия, обвързвана с пътната карта на газопровода.

„ Тръбата на „ Балкански поток “ е 100% българска. Акциите са на българите. Към днешна дата има над 1 милиард чиста облага. Няма друго такова сдружение. А и е значимо геостратегически – виждате по какъв начин наказваме Унгария и Австрия “, изясни той.

И прикани сътрудниците от Политическа партия – Демократична България, в случай че желаят, още през днешния ден да внесат проекторешение за прекъсването на „ Балкански поток “. „ Крановете са на територията на България “, уточни Борисов.

„ Към днешна дата настоявам, че от Солун през Петрич влизат сред 8 и 10 млн. съветски газ “, продължи водачът на ГЕРБ.

„ Предложихме на сътрудниците към точката за „ Балкански поток “ да прибавим и „ Лукойл “. За да могат българите да видят, че от едното печелят, а от другото левчетата от вашите джобове са изтекли към Швейцария. От едното се печелят милиарди, от другото изтичат милиарди “, изясни Борисов.

„ През последните няколко дни върви едно надцакване кой какъв брой пари ще даде. Включихме се и ние, несъмнено, няма да оставим на Асен Василев и Денков да раздават стотици милиони в последния си ден “, сподели още Борисов.

„ Готови сме с листите. Толкова пъти минахме през избори, че няма по какъв начин да не сме подготвени “, отговори той на журналистически въпрос.

В едно държавно управление би трябвало да има по-широка палитра, изясни Борисов за какво е споделил, че единствено с Движение за права и свободи няма направи кабинет.

Готови сме да гласуваме още на следващия ден антикорупционните правила, съобщи водачът на ГЕРБ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР