Борисов: България взе своите мерки за границите и гарантира сигурносттаХубаво

...
Борисов: България взе своите мерки за границите и гарантира сигурносттаХубаво
Коментари Харесай

Борисов: България взе своите мерки за границите и гарантира сигурността

Борисов: България взе своите ограничения за границите и подсигурява сигурността
Хубаво е, че през днешния ден тук имаме за образец граница на север Финландия и каквато е на юг - България. Преди 4 година предизвестих какво ще стане в Европа, в случай че не се вземат незабавни ограничения за външните граници. България взе своите ограничения и подсигурява сигурността, други не го направиха и Европа се счупи по средата от имиграционна рецесия. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на конгреса на ЕНП.

Би трябвало да се чуваме, тези, които сме на първа линия. Няма да приказвам за двойния стандарт, който бе прибавен към България, Румъния и Гърция, само че това е друга тематика - без значение, че всички институции в Европа споделяха, че България и Румъния изключително за по въздух са подготвени за Шенген, акцентира Борисов.

И договорът за другарство със Скопие по никакъв начин не беше елементарен за сключване от България, само че дадохме образец със Заев по какъв начин една партия като ГЕРБ и друга в Македония - социалдемократи, могат да реализират един контракт. И го направихме, тъй като считаме, че като партия от ЕНП, вероятността на Македония за Европейски Съюз и НАТО минава през този контракт, означи още Борисов.

И като се събираме и вземаме решения в ЕНП, има ли дисциплинираност или няма? Като ЕНП извикахме ли да питаме сътрудниците в Гърция и Македония, вие къде желаете да видите вашата страна в Европейски Съюз и НАТО или назад и те да ни кажат. Ето тук е Вучич - голяма работа прави сръбският президент и то в доста мъчно място. Трябва оптимално да помогнем на Сърбия, добави Борисов. Той уточни съгласно него кои са двете огромни рискове за Европа. „ И тук не поставям миграционната рецесия, тъй като мисля, че сме я овладели и можем да я овладеем – това е Брекзит. Мишел Барние работи доста, само че не ви беше забавно да го слушате голямата част от залата, а това може да провокира огромен прелом. Шапка му смъквам. Другото е Европа на две скорости. Ако миграцията не счупи Европа, това ще счупи Европа – Европа на двете скорости и евроскептицизмът в страните от Източна Европа ще бъде огромен ”, сподели още Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР