Борисов абдикира от отговорността, от която се огъна. Сега остава

...
Борисов абдикира от отговорността, от която се огъна. Сега остава
Коментари Харесай

Президентът се заяде с Борисов, като похвали Десислава Атанасова

Борисов абдикира от отговорността, от която се огъна. Сега остава отговорността у някои от останалите партии.
Това съобщи президентът Румен Радев. Той похвали ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова за това, че се е борила за излъчения от най-голямата партия ръководител в лицето на Красимир Ципов. Радев подлага на критика и министър председателят в оставка Бойко Борисов, че е предал гласоподавателите на ГЕРБ-СДС, като е отдръпнал предлагането на Ципов.
Публичното чуване на номинираните претенденти за ЦИК ще се състои през днешния ден в президентската институция, а новият състав на ЦИК ще встъпи служба на 11 май, когато ще бъде необуздано и 45-ото Народно заседание, съобщи кореспондент на БГНЕС.
На четирима представители в комисията имат право парламентарната група на ГЕРБ-СДС, по трима " ИТН " и „ Българска социалистическа партия за България “, по двама Движение за права и свободи и " Демократична България " и един представител от " Изправи се! Мутри вън! ".
на парламентарната група на ГЕРБ-СДС за ръководител на Централната изборна комисия бе Красимир Ципов. Това беше и единствената номинация за председателския пост в комисията, направена по време на срещата при президента на 5 май. На Гергьовден ГЕРБ дадоха специфична конференция, с цел да афишират, че отдръпват кандидатурата на Ципов за ръководител на ЦИК.

Знаете, президентът свика и спомагателни съвещания с парламентарно показаните партии и обединения за лъчение на ръководител на ЦИК заради отдръпването на единствената номинация за поста от страна на ГЕРБ-СДС. 
От ПГ на " ИТН " предложиха за членове на ЦИК Камелия Нейкова, Елка Стоянова и проф. Любомир Гаврилов.
Кандидатите на „ Българска социалистическа партия за България “ са Емил Цветанов Войнов, който беше препоръчан и за зам.-председател, Силвия Теодорова Стойчева и Цветанка Петкова Георгиева. 
 Радев привиква спомагателни съвещания за лъчение на ръководител на ЦИК Радев привиква спомагателни съвещания за лъчение на ръководител на ЦИК
Държавният глава Румен Радев привиква на спомагателни съвещания парламентарно показаните партии и обединения за лъчение на председат...
ПГ на Движение за права и свободи предложи за членове на ЦИК Севинч Солакова, и юристът Орхан Чаушев.
От ПГ на " Демократична България " предложиха социологът Цветозар Томов и Любомир Георгиев.
ПГ " Изправи се! Мутри вън! " номинира Росица Матева за член и заместник-председател на ЦИК.
„ Трябва да действаме експедитивно и отговорно “, прикани президентът, съгласно който комисията би трябвало да има най-малко 60 работни дни преди датата на изборите.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР