Борислав Сарафов каза в петък, че се е подвел по

...
Борислав Сарафов каза в петък, че се е подвел по
Коментари Харесай

Сарафов каза, че се е подвел от Гешев при свое изказване за взрива. ПП-ДБ поиска оставката му

Борислав Сарафов сподели в петък, че се е подвел по думите на основния прокурор Иван Гешев в изказванието си, че държавният обвинител номер едно е бил със фамилията си по време на гърмежа.

Твърдението на Сарафов, зам.-главен прокурор и началник на Националната следствена работа (НСлС), е от 1 май, когато След случая основният прокурор сподели пред уеб страницата " Епицентър ", че децата му са се изплашили доста.

" Думите ми, произнесени от мен на брифинга на 1 май наоколо до местопроизшествието, а точно: „ единствено една случайност е избавила, както основният прокурор и фамилията му, по този начин и редица инцидентни хора “, са произнесени, защото аз самият съм бил измамен от думите на господин Гешев, че се тормози за децата си ", споделя Сарафов в позиция, изпратена до Българска телеграфна агенция.

Той прибавя, че съжалява, в случай че е внесъл комплициране, че фамилията на основният прокурор е пътувало с него, като прецизира, че тази информация не е била изнесена първо от него. " Впрочем, в случай че наблюдавате медийното отразяване на случая, ще обърнете внимание, че на идващия ден – 2 май, пред постройката на Министерския съвет давам отговор правилно на въпроса: „ Кой е бил в автомобила с основния прокурор “, прибавя Сарафов.

По-рано в петък служебният вътрешен министър Иван Демерджиев , когато се е случил гърмежът. Малко след изявлението на Демерджиев коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) изиска оставката на Сарафов, както и лишаване на следствието на случая от Национална следствена служба.

" Държа да подчертая, че няма да изляза на калния политически терен - аз съм стеснен експерт и не искам да бъда разменна монета в политическите „ смешки и закачки “, споделя зам.-главният прокурор. " Не ми е ясно, по какъв начин представител на законодателната власт, може да желае оставката на магистрат от самостоятелната правосъдна власт, защото противоположното не си го разрешава никой мой сътрудник ".

По-рано Демерджиев сподели също, че Европол се е отзовала на апела на българските управляващи и е поискала да се включи в следствието на случая. По думите на Демерджиев кортежът на основния прокурор се е движил по нормален за него маршрут, по който е минавал неведнъж, като вредите по колата му са незначителни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР