Борислав Иванов - Яйцето е едно от откритията в българския

...
Борислав Иванов - Яйцето е едно от откритията в българския
Коментари Харесай

Борислав Иванов - Яйцето: Не ме страх от Боби Бокса

Борислав Иванов - Яйцето е едно от откритията в българския професионален бокс през 2018 година Той е в серия от пет следващи победи. Последният триумф беше на огромната галавечер в " Арена Армеец ". Тогава 28-годишният боксьор, който живее в Горна Оряховица, игра със сърбина Сладжан Драгишич. Техният мач беше със статут на промеждутъчен и трябваше да запълни телевизионната стратегия при нокаут. Заради оспорваните борби дуелът се игра директно след главния мач сред Кубрат Пуелв и Тайсън Фюри.
Преди броени дни Яйцето (7 победи, 4 с нокаут и 1 загуба) получи съществено предизвикателство от много по-опитния Борислав Занков - Боби Бокса. Между тях се обрисува нова омраза по сходство на нашумелия конфликт сред Йосиф Панов - Пепелянката и Стилиян Костов - Убиеца.

- Борислав, записахте доста безапелационни победи през годината. Как оценявате 2018-а за вас?
- Доста добра, тъй като действително това е първата година в моята кариера. Започнах 2018-а със загуба в Швейцария. Според мен завоювах този мач, само че се бих против първенеца на Женева. Нямаше по какъв начин да ми дадат успеха. Можеше най-малко тъждество, с цел да не ме ощетят. След дуела момчето пристигна при мен. Каза ми отлично и евала. Призна ме, че съм стоманен боксьор.
- Това ви беше първият и единствен мач в чужбина. Мислите ли към този момент да търсите нокаути, с цел да не оставяте на съдиите да вземат решение изхода?
- Има го като вид. Сега упражнявам повече, с цел да направя по-убедителна победа, когато изляза в чужбина. Искам да се потвърдя там. Проблемът при мен е, че нямам аматьорски мачове. Тепърва изгрявам. Двубоя в Швейцария беше нещо като проба, с цел да забележим дали ще се получат нещата.
- Как станахте професионален боксьор?
- Тренирах си любителската във Велико Търново. Започнахме със Захари Мутафчиев. Той има огромен опит и отделя доста внимание. Накара ме да се пробваме в рейтингов мач. Спечелих в първия рунд. Запалих се. Промених много неща във връзка с подготовката. Преди наблягах повече на визията и фитнеса. Сега шест дни върша боксови занимания. Отделно упражняваме за мощ.
- Как успявате да се издържате, тъй като в България професионалният бокс мъчно може да е главно прехранване?
- Работя във компания " Делта Гард " като охранител. Марин и Митко ми оказват помощ, както и Атанас Начев. Много съм им признателен. Самият аз се включвам като треньор на деца в боксовия клуб на компанията " Локомотив " (Горна Оряховица).
- Какви са вашите цели за 2019-а?
- Моят управител Васко Алексеев се занимава с това. Той преценя предложенията. Сега доста се приказва за възможен мач за купата на България в междинна категория против Борислав Занков (смее се). Приел съм импровизирано. Още не се знае дата. Затова виждам да не джавкам доста по-медиите. Принципно не одобрявам тези неща, които прави Боби (Занков). Преди него по същия метод се държа и Иво Кръстев - Дивака, който се канеше по какъв начин ще ме убие и утрепа. - Занков сподели по какъв начин е подготвен да се сбие с вас още на кантара и ще ви покаже кой е първенецът на България.
- На кръга играеш с ръкавици. Който е по-подготвен - побеждаваш. Убийството е на улицата. Все отново нямаш револвер в ръката. Изобщо не ме е боязън. На сходно равнище няма неопитен боксьор. Не е като да хванеш някой за ухото и да го пуснеш. Ще се бием за купата на България, а това е сериозна работа. Опитът е доста значим при експертите, само че и аз упражнявам и върша спаринги. Нямам никакви терзания от Занков и от неговите приказки. Корав боксьор е и ще създадем прекрасен мач.
- Какво казахте на Дивака, откакто го нокаутирахте?
- С момчето се познаваме и се виждаме по галавечери. Не съм имал пререкания. Каза ми, че мачът му с мен е бил урок, с цел да се готви по-добре отсега нататък и да не подценява противника. Същото е и с Боби Бокса.
- Имате доста забавна татуировка " Killer on the Road " (Убиец на улицата). Каква е концепцията?
- Хареса ми и желаех да си я направя. Не е нещо, което е обвързвано с бокса. Сложих си я на стомаха.
- Откъде идва вашият прякор Яйцето?
- По принцип съм от Разград. От 10 години пребивавам в Горна Оряховица. Навремето на вуйчо ми по този начин са му казвали. И в този момент на мен.
- Цяла вечер чакахте да се биете на галавечерта в " Арена Армеец ". Как ви се отрази това?
- Чакането напряко ме умъртви. Но по-важното е, че получих покана да играя на тази галавечер. Беше чест, тъй като българите не бяхме доста. Бях подготвен и без дрехи още от 9 часа с ръкавиците. Нямаше по какъв начин да ги смъква, тъй като бяха подписани от съдията. Напрежението беше огромно. Чакахме да ни повикат. Трябваше да изляза преди мача на Кубрат, само че в последния миг споделиха, че няма да има телевизионно време. Върнаха ме. Имаше два разновидността. Или да не се организира мача, или по-късно да се бием. Бях към този момент прегорял. Целта ми беше да нокаутирам сърбина от първия рунд. Беше ми писнало. Загрявах, изтивах. Моят противник ми отвори веждата още от първата минута. Треньорите ме надъхаха и стопираха кървенето. След това ми отвори още една аркада. Общо бяха три след удари с глави. Зашиха ме с 15 шева. Сърбинът е твърд. Не е неприятен. Хареса ми като жанр. Удря крепко. Но излязох с концепцията, че няма по какъв начин да изгубя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР