Борис Михайлов е уравновесен, не взима емоционални решения. Но не

...
Борис Михайлов е уравновесен, не взима емоционални решения. Но не
Коментари Харесай

Атанас Кацарчев: Нормално е при смяна на властта да има такава и в приходните агенции

" Борис Михайлов е балансиран, не взима прочувствени решения. Но не сме били директни сътрудници, с цел да дам действителна оценка ".

Това сподели пред БНР Атанас Кацарчев, финансов специалист, някогашен зам.-министър на финансите в държавното управление на Симеон Сакскобургготски, като подобен отговаряше за Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ".

Коментарът му е по отношение на новината от деня, че ръководителите на Националната организация за приходите и на Агенция " Митници " Румен Спецов и Павел Тонев са освободени от служба и на тяхно място са назначени Борис Михайлов и Павел Геренски.

" Погледнато обратно в историята, едни от първите хора, които се сменят в администрацията на Министерството на финансите, са шефовете на приходните организации. Това не е изненада. Стандартно политически нормално се вършат такива рокади. Двете приходни организации са доста основни, а по време на рецесия - прекомерно основни във връзка с гарантиране на избрани доходи, " изясни Кацарчев.

В предаването " Хоризонт за вас " Кацарчев добави, че в такава обстановка е обикновено администрацията да е уплашена.

" Независимо с какъв човек се сменя даден началник, това води до избран интервал от време, в който администрацията е уплашена. Това е обикновено. В случая има тежка обстановка във връзка с стопанската система и държавните пари, уповавам се процесът да е по-бърз и хората да са спокойни. Да се надяваме, че нещата ще се движат в вярната посока. Последните месеци се направиха доста промени на доста места, част от измененията не доведоха до това, което се очакваше. Да се надяваме, че трендът ще се обърне, " разяснява още Атанас Кацарчев.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР