Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19

...
Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19
Коментари Харесай

Борис Джонсън вярва, че локдаун партитата няма да го свалят от премиерския пост 

Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се приготвя да получи отчета за локдаун празненства му на "Даунинг стрийт " 10, само че не счита, че той ще завърши политическата му кариера, оповестява Financial Times.

Британският министър председател успокоява депутатите си, че ще преминат сполучливо през това. Съюзниците на Джонсън вършат опити да предотвратят свалянето му от премиерския пост, като предизвестяват размирен настроените си сътрудници, че при този сюжет ще се стигне до нежелани предварителни избори.

Сю Грей, която проверява събиранията на “Даунинг Стрийт” 10, към този момент е приключила отчета си по случая, само че все пак към момента не го е предала на Джонсън. Британският министър председател се готвеше да направи изказване пред депутатите по отчета след времето за въпроси към него през днешния ден, само че наподобява това няма да се случи.

Според формален чиновник, в отчета на Грей няма да се показват имената на виновните за организирането на празненствата, а вместо това тя ще остави Джонсън да стигне до лични изводи и самичък да реши дали написаното дава отговор на истината.

Въпреки това съдружниците на Джонсън споделиха на депутатите, че министър председателят ще работи уверено, откакто получи отчета.

Джонсън разгласи пред депутатите във вторник вечерта, че има вяра, че няма да бъде свален от поста си.

Очакванията са някои от размирен настроените депутати-тори да се възползват от отчета, с цел да желаят избор на съмнение към премиера. Общо 54 депутати от партията на Джонсън би трябвало да изпратят писма до сър Греъм Брейди, ръководител на комисията от 1922 година, с цел да провокират гласоподаване.

Един от нерешително настроените депутати от торите се е срещнал с Джонсън във вторник, като по думите му министър председателят е посочил откровено разкайване за случилото се.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР