Борис Джонсън заяви, че се надява Англия да премине през

...
Борис Джонсън заяви, че се надява Англия да премине през
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Ще преживеем Омикрон - вълната без ограничения

Борис Джонсън съобщи, че се надява Англия да премине през сегашната вълна от коронавирус без спомагателни ограничавания, съобщи Би Би Си. Той обаче призна, че елементи от Националната здравна работа ще се почувстват " краткотрайно претрупани " поради вълната от случаи на Омикрон, съобщи БГНЕС.

Премиерът съобщи, че има " огромен късмет " да не наложи нови ограничения и ще предложи на министрите в сряда да продължат тактиката на държавното управление по " План Б " в Англия. Той също по този начин разгласи проектите си 100 000 сериозно значими служащи да се подлагат на ежедневни проби. Режимът на тестване от 10 януари ще бъде за основни браншове, в това число хранително-вкусовата индустрия, превоза и граничните сили, с цел да се понижи разпространяването на вируса измежду тях.
Англия: Без спомагателни ограничения против ковид преди Коледа (ВИДЕО)
Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че няма да има нови ограничавания преди Коледа поради Ковид-19, само че не изключи това да се случи с...
Прочети повече
Премиерът съобщи на брифинг на „ Даунинг стрийт ”, че ще предложи Англия да се придържа към рестриктивните мерки по План Б на срещата на министрите от кабинета. Мерките, които включват работа от у дома, където е допустимо, носене на маска на множеството публични места и коронавирус паспорти на някои места, понастоящем би трябвало да изтекат на 28 януари.

Тъй като ежедневните данни за случаите на Covid в Обединеното кралство за първи път надвишиха 200 000 с разпространяването на разновидността Омикрон, министър-председателят съобщи, че хората, които са вярвали, че пандемията е завършила, са " надълбоко сбъркали ". Той обаче бе безапелационен, че ситуацията в Обединеното кралство е друго от предходните талази, защото Омикрон е по-лек от предходните разновидности и са въведени подсилващи ваксини. 

" Можем да запазим учебните заведения и предприятията си отворени и да намерим метод да живеем с този вирус ", сподели той. Министър – ръководителят призна, че идните седмици ще бъдат " сложни ", като " някои услуги ще бъдат нарушени заради неявяване на личен състав ". Но той даде обещание да " укрепи " Националната здравна работа, с цел да издържи на натиска.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР