Борис Джонсън представи визията си за управление на Консервативната партия

...
Борис Джонсън представи визията си за управление на Консервативната партия
Коментари Харесай

Тронното слово на кралицата отразява вижданията на Джонсън за по-твърд Брекзит

Борис Джонсън показа визията си за ръководство на Консервативната партия през идващото десетилетие, отразена в тронното слово на кралицата, чертаещо пътя към по-твърд Брекзит и радикални конституционни промени, написа в. " Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.

Британският министър председател разгласи, че желае държавната му стратегия да обхване повече от един парламентарен мандат, описвайки я като " обстоен проект за бъдещето на Англия ", разяснява изданието.

По време на тронното слово на кралицата бяха показани повече от 30 нови законопроекта, в това число съглашение за финансовите параметри на излизането на Англия от Европейски Съюз, по-строги санкции за престъпни действия, ремонти в закона за шпионажа и ангажимент за конституционна промяна.

След тронното слово министър председателят Джонсън заприказва за " непоклатимата убеденост " в бъдещето след успеха на парламентарните избори, като думите му допускат, че се надява да завоюва и вота през 2024 година Завършването на Брекзит обаче остава основен приоритет за Джонсън, отбелязва " Гардиън ".

В тронното слово беше оповестено желание да се анулира при започване на идната година законът за фиксиране на мандата на Народното събрание, което евентуално дава на Джонсън опцията да свика избори в определено от него време, вероятно през декември 2024 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР