Борис Джонсън е призован да спре да играе руска рулетка

...
Борис Джонсън е призован да спре да играе руска рулетка
Коментари Харесай

В Уелс зоват Джонсън да спре да играе на руска рулетка с овцевъдството

Борис Джонсън е свикан да " спре да играе съветска рулетка " с овцевъдството със заканите да извади Англия от Европейски Съюз без съглашение преди аудиенция в Уелс, където ще обещае ярко бъдеще пред селското стопанство, написа " Гардиън ".

Новият министър председател на Обединеното кралство съобщи, че " постоянно ще поддържа великите английски фермери " и даде обещание " Брекзит да работи за тях ".

" Това значи преустановяване на общата селскостопанска политика и подписване на нови търговски съглашения - нашият страховит хранителен и селскостопански бранш ще бъде квалифициран и ще чака да продължи продажбите освен тук, само че и по света ", даде обещание Джонсън. " Веднъж щом напуснем Европейски Съюз на 31 октомври, ние ще имаме историческата опция да въведем нови схеми в поддръжка на селското стопанство и ще създадем по този начин, че фермерите да получат по-добро съглашение ", продължи той.

Джонсън се чака да посети Уелс. Но преди визитата той е предизвестен, че 40% мито върху месото, изнасяно за Европейски Съюз, може да докара до всеобщо изтребване на овце.

Хелън Робъртс от Националната асоциация на овцевъдите в Уелс предизвести, че ще настъпи " цялостна злополука ", в случай че Англия напусне Европейски Съюз без съглашение. Според нея сходен процес също по този начин може да докара до гражданско неодобрение измежду фермерите.

" Бих желал да спре да си играе на съветска
рулетка с промишлеността ", прикани тя. Робъртс подозира, че ще има огромни митинги на фермери, в това число блокиране на пътища с трактори и друга земеделска техника.

Минет Батърс, ръководител на Националния съюз на фермерите, разяснява, че няма да има пазар за 40% от английското агнешко месо при положение на Брекзит без договорка. Тя разясни, че всеобщото кръвопролитие е последното нещо, което желае съюзът, само че с цел да се избегне това, държавното управление би трябвало да принуди лечебните заведения, учебните заведения и други публични органи да купуват агнешко.

Проучване от предходната седмица е открило, че износът на телешко и агнешко от Острова за Европейски Съюз може да спадне с 92.5%. В случай на Брекзит без съглашение ненадейно ще спре доставката на 37 000 заклани животни за Европа седмично поради прецизните правила на Европейски Съюз за импорт, които изискват документи за селскостопанския експорт. Това води до догатката, че ще се наложи всеобщо кръвопролитие на животни и нуждата от държавна помощ за фермерите, защото някои от тях печелят 13 000 лири на година. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР