Борис Джонсън е новият лидер на торите и новият премиер

...
Борис Джонсън е новият лидер на торите и новият премиер
Коментари Харесай

Борис Джонсън е новият премиер на Великобритания

Борис Джонсън е новият водач на торите и новият министър председател на Англия.
Бившият външен министър, който бе и кмет на Лондон, победи дефинитивно в конкуренцията след последното гласоподаване, заяви СиЕнЕн. Той бе определен с гласовете на 92 000 членове на Консервативната партия от общо 160 хиляди тори. За главния му съперник Джеръми Хънт, който сега е външен министър, са дали своят вот 46 хиляди членове на ръководещата партия.
Кампанията завърши, работата стартира, разгласи Джонсън в тирада след оповестяването на резултатите. Той удостовери, че ще извади Англия от Европейски Съюз на 31 октомври, даже и без съглашение за Брекзит.
Според него съперника му Хънт е дал „ отлични хрумвания “ за развиването на страната по време на акцията си и съобщи, че има намерение „ да ги открадне “.
Джонсън се изрече ласкаво и по адрес на своя предходник Тереза Мей, която нееднократно е подлагал на критика. „ За мен беше привилегия да бъда член на кабинета й. Благодаря ти, Тереза “, разгласи новият английски министър председател.
От своя страна Тереза Мей го поздрави в Туитър като му даде обещание „ цялостната си поддръжка “. Официално тя ще връчи оставката си на кралица Елизабет Втора в сряда следобяд, откакто отговори на въпросите към премиера в Народното събрание. Нейният правоприемник ще встъпи в служба, откакто участва на визита в Бъкингамския замък
Като министър председател Борис Джонсън би трябвало да чака проблеми с част от министрите. Двама от тях към този момент обявиха, че ще изоставен, в случай че той поеме поста на Тереза Мей и поведе страната към Брекзит без договорка. Това са финансовият министър Филип Хамънд и правосъдният министър Дейвид Гаук.
Трима зам.-министри към този момент напуснаха кабинета в символ на митинг против желанията на Джонсън.
Очаква се да последват още оставки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР