Бордът на директорите на Световната банка отхвърли молбата на настоящия

...
Бордът на директорите на Световната банка отхвърли молбата на настоящия
Коментари Харесай

Световната банка отказа искане на Кристалина Георгиева за среща в нейна защита

Бордът на шефовете на Световната банка отхвърли молбата на сегашния шеф на Международния валутен фонд за среща в нейна отбрана против обвиняванията, че като изпълнителен шеф на СБ през 2017 година е оказвала напън върху чиновниците да трансформират данните в отчета Doing Business през 2018 година. Това заяви Ройтерс, базирайки се на източници, написа БГНЕС.

Според организацията петиция за срещата е импортирана от един от юристите на Георгиева до шефа на борда на Световната банка. В него се акцентира, че одиторският отчет за нарушавания при публикуването на отчета за банков рейтинг Doing Business за 2018 година, направен от адвокатска адвокатска фирма WilmerHale, е погрешно формиран и нарушава процесуалните права на Георгиева.
 Кристалина Георгиева: Цифровите пари дават големи благоприятни условия, само че има риск от хакерски атаки против валутните запаси Кристалина Георгиева: Цифровите пари дават големи благоприятни условия, само че има риск от хакерски атаки против валутните запаси
Преди пандемията казвахме, че бъдещето е цифрово, а с пандемията това към този момент е реалност. Същото можем да кажем и за парите. Това, което виж...

Авторите на отчета на WilmerHale, оповестен през септември, считат, че чиновниците на СБ са позволили разнообразни нарушавания при съставянето на рейтинга в Doing Business за 2018 година. Показателите на Китай, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства са били повишени, а тези на Азербайджан са били изкуствено намалени. Годишните отчети на Doing Business правят оценка бизнес средата в разнообразни страни. От отчета на инспекторите на WilmerHale следва, че в тази ситуация с Китай данните са били изменени под натиска на Джим Йонг Ким, който по това време беше президент на Световната банка, а също и най-много под въздействие на Георгиева.

Георгиева отхвърли обвиняванията към нея. Тя пое управлението на МВФ през есента на 2019 година През септември Световната банка разгласи решението си да се откаже от практиката на правене на отчетите Doing Business в светлината на информацията за нарушавания при правенето им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР