Бордът на директорите на социалната платформа Twitter прие предложението на

...
Бордът на директорите на социалната платформа Twitter прие предложението на
Коментари Харесай

Илон Мъск купи Туитър за 44 милиарда долара

Бордът на шефовете на обществената платформа Twitter одобри предлагането на милиардера и бизнесмен Илон Мъск за закупуване на компанията, оповестява CNBC.

„ Свободата на словото е основата на функциониращата народна власт, а Twitter е цифровият градски площад, където се разискват въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството “, показва Мъск в известие, в което се афишира договорката на стойност 44 милиарда $. „ Искам също по този начин да направя Twitter по-добър от всеки път, като подобря продукта с нови функционалности, като направя логаритмите с отворен код, с цел да повиша доверието, да победя спам ботовете и да удостоверя достоверността на всички хора. Twitter има голям капацитет – с неспокойствие чакам да работя с компанията и общността на потребителите, с цел да го отключа ”, прибавя изпълнителният шеф на Tesla Inc. и най-богат човек на планетата.

Сделката е единомислещо утвърдена от борда на компанията и се чака да бъде приключена по-късно тази година. Мъск си обезпечи 25,5 милиарда $ дълг и ще даде към 21 милиарда $ личен капитал за финансиране на договорката.

По-рано в понеделник стана ясно, че Тwitter е почнал договаряния по отношение на офертата на Мъск. Много от акционерните в компанията приканиха управлението да не пропуща опцията за договорка, откакто стана ясно, че предприемачът е обезпечил нужното финансиране на трансакцията.

По-рано Мъск акцентира, че това е неговата „ най-хубава и крайна “ оферта за придобиването. Въпреки това бордът на компанията реши да беседва с него за събиране на повече информация за това дали той ще може да приключи договорката или дали ще са вероятни по-изгодни условия за придобиването.

Пазарната капитализация на Twitter се прави оценка на 39,50 милиарда $ към април 2022 година, с което компанията се подрежда на 441-о място по стойност.

Инвеститорите в Twitter ще получат по 54,20 за всяка акция в компанията, която имат. Цената е с 38% по-висока от цената на акциите при привършване на постоянната търговия на 1 април, последния работен ден преди Мъск да разкрие своя дял в Twitter, което провокира рали.

Мъск, един от най-популярните и дейни консуматори в Twitter с повече от 83 милиона почитатели, стартира да усилва своя дял в компанията през януари. До март той ускори рецензиите си към Twitter, потвърждавайки, че логаритмите на компанията са предубедени и излъчванията са претрупани с автоматизирани нежелани изявления. Той също по този начин допусна, че растежът на потребителите на Twitter е надуван от ботове. След като отхвърли поканата да се причисли към борда на компанията, на 14 април той предложи да направи Twitter частен, заявявайки, че ще направи платформата бастион на свободата на словото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР