Бордът на директорите на Robinhood одобри план за закупуване на

...
Бордът на директорите на Robinhood одобри план за закупуване на
Коментари Харесай

Robinhood иска да закупи обратно акции на Сам Банкман-Фрайд за $578 милиона

Бордът на шефовете на Robinhood утвърди проект за закупуване на до 55 милиона акции, закупени от Сам Банкман-Фрайд предходната година, оповестява CNBC. Бившият основен изпълнителен шеф на към този момент банкрутиралата крипто борса FTX в началото закупи своя дял през май 2022 година посредством Emergent Fidelity Technologies.

Брокерската компания за търговия на дребно работи с Министерството на правораздаването, което конфискува акциите през януари, с цел да улесни преместването.

Акциите на Robinhood се повишиха с повече от 3% в следборсовата търговия в сряда след публикуването на тримесечния доклад за облагите, който сподели, че чистите доходи нарастват с 5% по отношение на последното тримесечие до $380 милиона.
 Сам Банкман-Фрайд е заел $546 милиона от своя хедж фонд, с цел да купи дял в Robinhood
Сам Банкман-Фрайд е заел $546 милиона от своя хедж фонд, с цел да купи дял в Robinhood

От хедж фонда Alameda Research

" Нашият ръб ни упълномощи да закупим акциите на Robinhood, които в началото бяха добити от Emergent Fidelity Technologies, това дъщерно сдружение на FTX ", съобщи основният финансов шеф на Robinhood Джейсън Уорник пред CNBC.

По последни данни, Сам Банкман-Фрайд има 55 273 469 акции на Robinhood - това са над 7% от акциите в обращение на компанията. Към затварянето на борсовата търговия в сряда този дял се прави оценка на над $578 милиона.

Emergent Fidelity беше следена както от Банкман-Фрайд, по този начин и от другия съосновател на банкрутиралата борса за криптовалути FTX - Гари Уанг. И двамата са теглили заеми непосредствено от Alameda Research, с цел да финансират придобиването, съгласно информация от правосъдни документи.

" Кралят на крипто " Сам Банкман-Фрайд: " Невинен съм! "

Създателят на банкрутиралата борса за криптовалути FTX отхвърля обвиняването в кражба
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР