Борбата с апетита понякога е безмилостна и колкото повече храна

...
Борбата с апетита понякога е безмилостна и колкото повече храна
Коментари Харесай

Храни, с които да прогоним апетита

Борбата с апетита от време на време е безмилостна и колкото повече храна се приема, толкоз по-голям апетит се усеща. Всеки втори човек се бори с наднорменото си тегло, само че вяра има.

Съществуват храни и подправки, които оказват помощ в битката с непотребните килограми. Те основават възприятие за задоволеност за по-дълго време и дружно с това са малко калорични.

Такъв страховит метод за намаляване е прибавянето на малко люто към ястието. Така ще се ускори ароматът му, а и ще помогне за намаляването на апетита. Заложете на лютите чушки, които с помощта на съдържащия се в тях капсаицин понижават сензитивно апетита.

 Отслабване

Добър избор ще бъде и чесън. Той съдържа алицин, с помощта на който се потиска гладът, а оттова понижава и количеството призната храна. Освен това е богат на витамин В1, В6, С и селен.

Към подправките, които имат способността да контролират апетита, спада и канелата. Тя способства за понижаване производството на инсулин, а оттова следва и понижено формиране на мазнини. Тя е подобаваща фалшификация за хора с нараснало телесно тегло, както и за тези, застрашени да развият захарен диабет.

Чашата вода също повлиява апетита, като би трябвало да се изпият най-малко две чаши преди храна, с цел да окажат те своята изгода. Опитайте и със зелен чай. От 3 до 6 чаши на ден форсират дневния енергиен разход с до 40 %. Той също съдържа антиоксиданти, повлияващи лептина (хормон, тягостен апетита) в тялото, в резултат на което се понижава апетитът.

Сутрешната закуска с яйца и с комат лимон ще внесе в тялото нужните протеини, които ще оказват помощ да се сътвори възприятие за задоволеност за по-дълъг интервал от време. Лимоните забавят абсорбцията на захари, а витамин С оказва помощ за изработването на карнитин, който подтиква тялото да изгаря мазнини.

Плодовете, богати на фибри, контролират метаболизма и основават възприятието за цялост в корема. Така единствено с по ябълка преди главното хранене ще се одобри доста по-малко храна от нормалното.

Доверете се и на водораслите. Те, попадайки в стомаха, се преработват като твърда храна и по този начин човек огладнява по-трудно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР