Борбата на българските лекари с коварния вирус COVID-19 продължава, въпреки

...
Борбата на българските лекари с коварния вирус COVID-19 продължава, въпреки
Коментари Харесай

Калоян Паргов от БСП: Българските медици заслужават поклон

Борбата на българските лекари с подлия вирус COVID-19 продължава, макар намалелия брой на инфектирани и тежко заболели към този миг. Медиците на първа линия обаче към момента имат потребност от защитни средства и от поддръжка. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов в УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ". Той дружно с народния представител Александър Паунов подариха защитни костюми и маски на болничното заведение. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.
„ Надявам се нашият непретенциозен принос да помогне в битката против вируса и да защищити медиците, които са на първа линия. Те заслужават реверанс за смелостта и за работата, която правят “, съобщи Паргов пред изпълнителния шеф на лечебното заведение проф. доктор Бойко Коруков, който одобри дарението и срещна донорите с ситуацията в лечебното заведение. Той призна, че чака със свито сърце резултатите от коледните и новогодишни празненства у нас и се надява в никакъв случай повече да не се повтаря пикът на епидемията от края на ноември и декември предходната година.
 Българска социалистическа партия – София с ново Изпълнително бюро Българска социалистическа партия – София с ново Изпълнително бюро
Градският съвет на Софийската организация на Българска социалистическа партия избра ново Изпълнително бюро. Предложеният състав от ръководителя на Горско стопанство на Българска социалистическа партия –...
По думите на проф. Коруков съвсем една четвърт от целия личен състав на болничното заведение е преболедувал COVID-19, а сега от 6 незабавни екипа в хирургията 4 са отвън строя, в това число и ръководителят на клиниката. Поради тази причина му се постанова да бъде сред операционната, хирургията и директорския кабинет.
Болница " Царица Йоанна - ИСУЛ " има потребност от доста огромни количества защитни средства, защото от тях ежедневно медиците изразходват голям брой. Гащеризоните, маските и апаратурата за филтриране на въздуха са от първа нужда.
Калоян Паргов и Александър Паунов приканиха всеки, който има опция, да помогне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР