Бopиc Πaличeв e главен изпълнителен директор на УНИКА България и

...
Бopиc Πaличeв e главен изпълнителен директор на УНИКА България и
Коментари Харесай

Борис Паличев, Уника: Здравето е най-ценният ни актив

Бopиc Πaличeв e основен изпълнителен шеф на УНИКА България и член на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.

Започва кариерата си през 2005 година в ПрайсуотърхаусКупърс (PwC), след което в интервала от 2009 година до 2018 година минава през редица управителни позиции в УHИKA Бългapия, както и в Централата на УHИKA Гpyп във Виена.

Преди да се причисли още веднъж към eкипа на УНИКА заема в продължение на две години длъжността изпълнитeлeн диpeĸтop Финaнcи и Pиcĸ в ДЗИ.

Вижте какво сподели той в изявление за Profit.bg:

Можем ли да преглеждаме здравната застраховка като инвестиция и кои са най-важните неща, които потребителите би трябвало да знаят за този вид артикули?

Безспорно едно от най-ценните неща в живота е грижата за личното ни здраве. В последните две години в пандемията всеки от нас осъзна и оцени това в още по-голяма степен. Всяко решение, което ни дава бърз достъп до медицински съвещания, оказва помощ ни за профилактика е инвестиция в най-важния ни актив: здравето и задачата да се поддържаме в кондиция и работоспособни.

Животът е пътешестване, на което можем да се насладим оптимално, единствено в случай че сме в добра форма. Здравните застраховки обезпечават по едно и също време достъп до медицински услуги и спокойствието, че при потребност от лекарска помощ, болнично или хирургично лекуване, можем да разчитаме на обезпечаване на достъп до лечебно заведение и финансова поддръжка.

В УНИКА предлагаме цялостни решения с фокус върху здравето. Благодарение на уеб приложението MedUNIQA, клиентите ни разполагат с цифрова здравна карта за достъп до здравната система, могат да записват часове за обзор при определен от тях експерт, да вършат медицински съвещания, да възвръщат направени разноски, изцяло отдалечено и напълно онлайн.

Повишава ли се застрахователната просвета на българите?

За застрахователната просвета и просветеност в страната е говорено и писано доста. Ясно е, че е на ниски равнища - изключително съпоставено с познаването на други финансови услуги и останалите страни членки на Европейски Съюз. Именно по тази причина по-важни са съответните дейности, които всеки в системата може да направи, с цел да повишим дружно знанието за изгодите от застраховането.

Благодарение на положените старания и редица начинания от Асоциацията на българските застрахователи, фирмите в бранша, застрахователите брокери се следи забележителен растеж на клиентите, които търсят и закупуват осъзнато застрахователни решения. Тази наклонност ясно демонстрира, че последователно се покачва застрахователната просвета на българина.

Ние в УНИКА също организираме регулярно осведомителни акции, предоставяме от време на време безвъзмездни онлайн медицински съвещания, а в пакета за корпоративни клиенти са включени 3 такива, с цел да може всеки, който желае, да тества услугата и нейните преимущества.

Всички ние, като общество, имаме огромна потребност от това да управляваме по-добре персоналните си финанси и нашите активи, като ги предпазваме с подобаващи решения.

Имат ли навика българите да се застраховат при пътувания в чужбина и какви са изгодите от това?

Застраховка „ Помощ при пътешестване в чужбина “ е една от най-популярните застраховки, които българите употребяват все по-често. Мнозина към този момент са осъзнали изгодите и преимуществата на този вид застрахователно решение, който им разрешава да получават денонощна здравна консултация по време на пътешестване в чужбина.

Инвестирането на скромна сума, като 1 евро дневно за застраховката, може да ни даде покритие в размер на хиляди евро, които да ни спестят високи спомагателни разноски за незабавна интервенция от страна на ортодонт, обезщетение при изгубен багаж на летището или при здравословни проблеми в чужбина, в това число и при заболяване от COVID-19.

Застраховките при пътешестване в чужбина за еднократно пътешестване и при многократни пътувания в УНИКА се подписват елементарно онлайн единствено за няколко минути и оферират в допълнение покритие по желание и Отмяна/Прекъсване на пътуването, което дава спомагателна независимост, ако заради непредвидени условия пътуването не може да се осъществя.

Как смятате, че ще се промени ръководството и грижата за персоналните ни финанси в идващите няколко години?

На първо място е значимо да продължим да сме дисциплинирани при ежедневните си разноски и да опитваме да управляваме непрестанно увеличаващите се пред нас опасности, доколкото това е допустимо.

Разбира се, всичко това е обвързано с приходите и притежаваните от нас активи – автомобил, парцел и други, а както отбелязахме: най-много главната причина, с цел да поддържаме финансовия си стандарт, е отбраната на живота и здравето. В тази връзка е добре да заделяме най-малко 5% от месечния си приход за услуги и решения, които ни оказват помощ при настъпване на непредвидени събития.

Дигитализацията ни дава доста повече благоприятни условия да съпоставяме и търсим най-ефективните за нас артикули, изследваме фирмите и по-лесно и решително да взимаме решения, като за насоки постоянно може да потърсим съвет и професионална консултация от експертите в дадената област.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР