Бомба от Втората световна война е избухнала неочаквано в графство

...
Бомба от Втората световна война е избухнала неочаквано в графство
Коментари Харесай

Бомба от Втората световна избухна в Норфолк

Бомба от Втората международна война е избухнала ненадейно в графство Норфолк, заяви английската полиция, съобщи ДПА.
Още по темата
Службите за незабавна помощ и организациите оповестиха за сериозен случай по отношение на намерено във вторник огромно невзривено устройство наоколо до речен мост в Грейт Ярмут.

Полицията в Норфолк заяви, че е имало " непланирана " експлозия, при която никой не е потърпевш, оповестява Българска телеграфна агенция.

Специалисти от армията са обезвреждали бомбата благодарение на техника, при която посредством разсичане се провокира бавното горене на експлозивите и се изгаря взривния материал. Офицерите са декларирали, че е имало риск от непреднамерена експлозия.

След детонацията силите на реда написаха в " Туитър ": " Можем да потвърдим, че експлозивът от Втората международна война в Грейт Ярмут се е взривил ", се добавя в текста.

" Това не е била планувана експлозия и се е случила по време на работата по неутрализиране на експлозивите ", се споделя още в изказването.

Работата по обезвреждането е почнала в четвъртък, само че водата, нужна за осъществяването на тази активност, понижила успеваемостта на пясъчната преграда към устройството.

Устройството е с дължина към метър и тежи почти 250 кг - то е било намерено от подизпълнител, работещ по третия мост на река Йеър.

Около мястото на случая регионът е бил отцепен в радиус 400 метра.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР