Болоня надви Киево с 3:2 като гост в една от

...
Болоня надви Киево с 3:2 като гост в една от
Коментари Харесай

Киево и Болоня задоволиха всеки вкус с ранния мач в калчото

Болоня надделя Киево с 3:2 като посетител в една от най-драматичните срещи от началото на сезона в италианския хайлайф. Домакините имаха доста повече положения, а в последните близо 20 минути с продължението даже бяха с числено предимство, защото Андреа Поли беше изпъден в 81-ата за втори жълт картон. Независимо от това трите точки потеглиха за Болоня.

Мачът ще бъде запомнен от бранителя на домакините Фабрицио Качаторе, който се трансформира в основно настоящо лице на “Маркантонио Бентегоди”.

През първото полувреме тимовете си размениха по един гол с глава, като Матия Дестро откри за гостите още в 4-ата минута, а Роберто Инглезе изравни в 32-ата.

Пет минути след подновяването на играта Симоне Верди още веднъж даде задатък на Болоня.

Натискът на отбора от Верона докара до отстраняването на Поли, а в 85-ата Качаторе изравни. Положението при попадението му беше подробно прегледано посредством технологията за видеоповторението (VAR) поради подозрения за засада, само че такава не беше видяна.

“Жълтите магаренца” се втурнаха да търсят цялостния триумф, тъй като играта им спореше, а и бяха с човек повече, само че в 90-ата минута упоменатият Качаторе се подхлъзна пред наказателното си поле и Дестро незабавно се възползва, забивайки третия гол за Болоня.
FT Chievo 2-3 Bologna

WHAT A WIN!!! A late goal from @MDestroOfficial secures a dramatic victory for the Rossoblu! CHRISTMAS COME EARLY #ChievoBFC pic.twitter.com/TVeDctirSM
— Bologna FC 1909 (@BolognaFC1909en) December 22, 2017

И това обаче не беше всичко, тъй като реферът даде дълго продължение, в което Качаторе осъществя още едно попадение, само че то не беше зачетено поради засада.

До през днешния ден двата отбора бяха съседи в класирането с еднакъв брой точки, само че в този момент Болоня се изкачи краткотрайно до осма позиция, до момента в който Киево е 13-и.

СТАТИСТИКА НА МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Серия А 18 кръг, петък 22 декември  Киево 2:3краен резулат  Болоня
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР