Болниците в Бургас са пълни с неустановени загинали лица, които

...
Болниците в Бургас са пълни с неустановени загинали лица, които
Коментари Харесай

Има ли в болниците в Бургас непотърсени тела на бежанци


" Болниците в Бургас са цялостни с неустановени починали лица, които ловци намират в гората. Те не могат да бъдат освободени, тъй като не може да се откри самоличността им ".

Това съобщи преди дни основният прокурор Иван Гешев във връзка мигрантския напън върху страната ни. Какви са действителните проблеми в моргата на най-голямата болница в Бургас и истина ли е изказванието, че тя е претъпкана с тела на бежанци?

Според единствения правосъден доктор в региона доктор Галина Милева казусът е доста сериозен, изключително през летните месеци. " Има голям бежански поток, освен като мигранти през турската граница, само че и украинците. Имаме доста украинци, умряли тук, които стоят. На някои от тях околните са подготвени да правят погребенията им тук. Други обаче остават в камерите, непотърсени ", споделя тя. 

По думите ѝ сега в моргата има четирима бежанци, минали в турската граница, четирима украинци, както непотърсени българи. " Трябва да се промени процесът за осъществяване на заравяне на умрял без близки или с близки в чужбина, а не да стоят месеци или години при нас. Над нашето поделение се намира родилното и може да тръгнат болести. Трябва да се закупи нова камера, с цел да не се разлагат труповете ", счита доктор Милева. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР