Болниците, които са натрупали големи задължения от порядъка на 30-40

...
Болниците, които са натрупали големи задължения от порядъка на 30-40
Коментари Харесай

Таня Андреева: Болници с големи дългове трябва да се закриват

Болниците, които са натрупали огромни отговорности от порядъка на 30-40 млн. лв., би трябвало да биват закривани, а не спасявани. Това съобщи някогашната здравна министърка Таня Андреева в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Непрекъснато се създавали нови лечебни заведения, които можели да поемат пациентите, тъй че нямало заплаха хората да останат без лекуване, в случай че се закрият тези с задължения. Според Андреева последователно общински и държавни здравни заведения щели да се закриват поради неналичието на фрагменти.

Тя предложи да се изследва опитът на напреднали в дигитализацията на опазването на здравето страни, с цел да бъдат приложени у нас най-хубавите практики, тъй като здравният статус бил един от най-важните и не трябвало да има неточности при него.

Според Андреева партиите май нямали интерес за възстановяване на качеството на опазването на здравето и даде образец с модернизацията на незабавната помощ, която още не била приключена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР