Болницата в Девня не е в състояние да лекува пациенти

...
Болницата в Девня не е в състояние да лекува пациенти
Коментари Харесай

Болницата в Девня: С една медсестра, санитарни материали се изваряват в тенджери

Болницата в Девня не е в положение да лекува пациенти с ковид, въпреки управляващите да са поискали там да се настаняват инфектирани с вируса пациенти.

В момента в здравното заведение работи една мед.-сестра, която обаче желае да напусне. Освен нея има петима лекари, измежду които и шефът на болничното заведение доктор Кирил Лозанов.

Той бе безапелационен пред bTV: " Болницата не е в положение да извършва тази функционалност и да лекува пациенти с ковид ".

Д-р Лозанов изясни, че до момента здравното заведение не е получило пари, нямат контракт с НЗОК и за пакета за вътрешно лекуване, а единствено за рехабилитация.

Болницата обаче е изпратила искане до Здравната каса.

" Има линии, по които да се отпускат средства за общински лечебни заведения, само че до момента не сме получили парите ", добави още доктор Лозанов.

На фона на неналичието на личен състав, материалното положение на болничното заведение също е окаяно.

Здравното заведение посреща с половин строшен надпис, от който е останало единствено " МБАЛ... ", а средствата, с които се правят лекуванията и санитарните действия, са в сериозно положение, за което свидетелстват надписи: " Възглавничките се изваряват в алена тенджера ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР