Болничната верига “Сърце и мозък“ обяви, че е подала сигнал

...
Болничната верига “Сърце и мозък“ обяви, че е подала сигнал
Коментари Харесай

“Сърце и мозък“ атакува Сербезова в прокуратурата защото бави решението за болницата в Казичене

Болничната верига “Сърце и мозък “ разгласи, че е подала сигнал до прокуратурата и КПКОНПИ против министъра на опазването на здравето Асена Сербезова заради подозрения за корупция, корист със служебно състояние, търговия с въздействие и спор на ползи. Сигналът касае към този момент отлежалата повече от година в Министерство на здравеопазването кореспонденция във връзка плана за откриване на високотехнологична болница “Сърце и Мозък “ в Казичене.

Проектът за новата болница да получи зелена светлина при служебния здравен министър Стойчо Кацаров предишното лято, откакто получи позитивни мнения от способените инститции, макар противоречивата нужда от отварянето на още една огромна болница в София. Проектът стана мотив за политически офанзиви и, като борбата против новата болница бе поведена от някогашния здравен министър от ГЕРБ Костадин Ангелов. В последна сметка на новата болница и остави решението на своя правоприемник.

След идването на постоянното държавно управление на власт здравният министър, че ще бъде осъществена вътрешна инспекция по случая преди Министерството на здравеопазването да се произнесе по процедурата за разкриването на новата мегаболница от веригата " Сърце и Мозък " в Казичене. Тя уточни, че като нов министър е изискала финансови планове от НЗОК и аргументация от ИАМН за новата болница.

Сербезова изясни, че ще изчака информацията от ИАМН както и приключването на вътрешна инспекция на процедурата, след което ще излезе със заповед да позволи или да откаже разрешението за новата болница.

Казусът с болничното заведение към този момент бе отправен до прокуратурата, защото Костадин Ангелов от ГЕРБ заяви още напролет, че сезира обвиняването за хипотетични престъпления в процедурата по разрешаването ѝ.

От “Сързе и мозък “ показаха неодобрение, че Сербезова бави тяхното позволение, само че в това време утвърждава нови действия на техни съперници: “Софиямед “, “Пълмед “, “Бургасмед “, “Света София “ и “Света Анна “.

Оттам насочат и персонални нападки по своите съперници и министъра.

“Софиямед “, “Света Анна “ и “Света София “ получиха по ускорена процедура желаните от “Сърце и Мозък “ действия и кревати за гр. София посредством позволение от Министерство на здравеопазването, до момента в който преписката на “Сърце и Мозък “ продължава да “стои на трупчета “ с привидния мотив на Сербезова за липса на нужда от откриване на нови кревати на територията на София. Очевидно обаче не по този метод стои въпросът, когато сходно искане е направено от други, свързани с властта по един или различен метод, лечебни заведения, които са подали своите претенции доста месеци след “Сърце и Мозък “, настояват от веригата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР