Болестта на Алцхаймер е дегенеративно мозъчно заболяване, за което доскоро

...
Болестта на Алцхаймер е дегенеративно мозъчно заболяване, за което доскоро
Коментари Харесай

Болестта на Алцхаймер изглежда все по-лечима

Болестта на Алцхаймер е дегенеративно мозъчно заболяване, за което до неотдавна се смяташе, че е нелечимо. Медицината обаче от ден на ден напредва и акцентът към този момент не е единствено върху предварителната защита.
 Нивата на холестерол и връзката им с риска от развиване на деменция и Алцхаймер
Връзката сред холестерола и деменцията

Още една причина да го следим изкъсо

Американският фармацевтичен гигант Eli Lilly разгласява резултатите от извършените клинични проучвания на медикамента Donanemab. Те демонстрират закъснение на дегенеративните процеси в мозъка, които пречат на осъществяване на елементарни ежедневни действия, с цели 36%. 

Ефектът е реализиран след вливане на лекарството един път месечно за интервал от 18 месеца. Toва обезпечава изчистването на клъстерите от плака в мозъка, натрупването на която е директно обвързвана с развиването на заболяването на.
 Снимка 626815

Лекарството е моноклонално антитяло - протеин, основан от индивида, който се свързва с амилоидните клъстери в мозъка и подтиква другите кафези да ги отстранят. В последната фаза на изследването се регистрира, че това води до закъснение на спада на способността на пациентите да мислят и работят разумно.

И това се счита за " преломен миг " в лекуването на болестта. Новото изобретение идва скоро откакто различен медикамент против заболяването на Алцхаймер - Леканемаб бе утвърден за приложимост в Съединени американски щати, а скоро и на Острова. То дава обещание понижаване на признаците с 27%, предава Daily Mail.
 Алцхаймер, кръвен тест, бета-амилоид и по какъв начин може да открие болестта години преди признаците да се развият
Кръвният тест, който открива Алцхаймер

И то години преди признаците да се проявят

Предстои да се извърши спомагателен разбор и преценка на евентуалните опасности (като мозъчен оток и кървене) по отношение на изгодите от приема на Donanemab. След това ще се пристъпи към процедура по утвърждение за приложимост. Цената на лекарството към момента не е публично оповестена, само че се приказва за 1600 $ за доза или 20 хиляди $ годишно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР