Боксът е прост спорт. Двама герои с еднакви възможности се

...
Боксът е прост спорт. Двама герои с еднакви възможности се
Коментари Харесай

Най-добрите боксови мачове за 2022 г.

Боксът е елементарен спорт. Двама герои с идентични благоприятни условия се изправят един против различен сред въжетата и пробват да устоят колкото се може повече рундове. Понякога обаче един от участниците предлага такова шоу, че това, което наподобява подравнен конфликт се трансформира в рецитал на един от двамата боксьори.

През 2022 година имаше доста велики мачове на кръга. Десетки от тях заслужават да бъдат помнени, само че някои от срещите ще останат в историята. Ето и лист на най-интересните пет конфликта за 2022 година

ДЖАК КАТЕРАЛ – ДЖОШ ТЕЙЛЪР, 26 февруари

Шотландското Тартаново Торнадо трябваше да мине без никакви проблеми в родния си град през Южната лапа Катерал. Но родения в Манчестър боксьор с противоположен гард изнесе рецитал. Той завоюва съвсем всеки рунд в очите на тези, които следиха. Скандално точкуване от Йън Люис и Виктор Лафлин ограбих Катерал от успеха и Тейлър завоюва по точки. Жестокото съревнование към този момент е съвсем година остаряло, като никой от двамата не се е върнал на кръга, само че всички се надяват враждата да бъде позволена скоро.

КЛАРЕСА ШИЙЛДС – САВАНА МАРШЪЛ, 15 октомври

Това бе съревнование остаряло цяло десетилетие. Започна през 2012 година в аматьорски мач, който Маршъл завоюва. Очакваше се това да е доста оспорвано съревнование, в което британката да има съществени причини против двукратната олимпийска кралица. Вместо това Шийлдс танцува на кръга като Бионсе и размаза съперничката си. Шийлдс получи много рецензии за това, че се дефинира като „ Най-великата жена на всички времена “. Мнозина обаче може да се съгласят с нея откакто изгледаха тази нейна победа.

КЕЛ БРУК – АМИР КАН, 19 февруари

Двамата отлични британци от полусредна категория от дълго време отминаха най-силните си години. Общата им възраст съществено надвиши 70 години и неутралните фенове не можеха да изберат любимец. Брук излезе и господства в срещата против противник от цяло десетилетие. Той нокаутира противника в 6-и рунд и може би това бе последното деяние на кръга, което виждаме и от двамата спортисти.

ОЛЕКСАНДЪР УСИК – АНТЪНИ ДЖОШУА II, 20 август

Ей Джей съществено усъвършенства представянето по отношение на първия мач с украинеца, само че все пак бе надвит от Усик още веднъж. Бившият крал на полутежка категория още веднъж надделя противника, който е с 6 см по-висок и с 10 кг по-тежък от него.

Усик резервира купите си и в този момент чака с неспокойствие пердах с Тайсън Фюри, за сливане на всички пояси в тежка категория. Джошуа пък има 3 загуби в последните си 5 мача и кариерата му е пред разпад.

ТАЙСЪН ФЮРИ – ДИЛИЪН УАЙТ, 23 април

Костотрошача чака толкоз доста за своя късмет да вземе пояса на WBC в тежка категория и във Англия чакаха нещо извънредно. Мачът се игра пред 94 000 на Уембли, само че Циганския цар продължи със своя прелестен връх от нокаути. Невероятен ъперкът разклати Уайт като бамбуково дърво и го прати на земята. Задължителните отбрани на купата в тежка категория не трябва да са толкоз лесни за първенеца като този мач.

Фюри завоюва впечатляващо и за следващ път излезе с подправената концепция, че се отдръпва от играта. Циганския цар излезе на кръга единствено още един път тази година – при започване на декември, с цел да си поиграе на котка и мишка с Дерек Чисора. Най-вероятно мача с Усик, който се възнамерява за следващата година ще е в топ пет на 2023 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР