Боклуци по алеите и около пейките и мизерия затрупва най-големия

...
Боклуци по алеите и около пейките и мизерия затрупва най-големия
Коментари Харесай

Пловдивчанка: Парк „Рибница” е тотално занемарен, децата ни играят в мизерия

Боклуци по алеите и към пейките и бедност затрупва най-големия парк в Кършияка парк „ Рибница”. За това алармираха читатели на TrafficNews , които живеят в региона и всекидневно посещават мястото за отдих.

„ Липсва надзор в лицето на общинската и районна администрация. Няма представители на Общинска защита и всеки прави каквото ти желае. Личи си, че от дълго време не е чистено, тъй като семки, обелки, салфетки, фасове и допи бирени бутилки се търкалят на всички места даже и към оборудванията за игра. Мнозина не се преценяват с моралните и законови правила и замърсяват без позор мястото за отдих”, описа нашият четец.

Според него най-редовно се чоплят семки към пейките, а отпадъка се изхвърля по земята. Подобни дейности правят и пушачите - фасовете се оказват повече от поникналата трева, като до неотдавна буйните треви са „ замаскирали” неприятната панорама.

„ Алеите също са белязани от времето. Асфалтът е нацепен и пропаднал, формирани са неравности и дупки. Бебета в колички са като на истински офроуд шампионат, разхождайки се в парка”, това съгласно наши читатели не е всичко. В началото на градината има сложена химическа тоалетна, само че заради обстоятелството, че не се обслужва и положението й е покъртително, хората се въздържат от това да се облекчат. В същото време в парка има построено особено оборудване за тази цел. Тоалетните обаче от години са запуснати и са се трансформирали в хранилище за боклук. Помещенията са напълно изпълнени от отпадъци.

" Миризмата от тоалетната е неописуема, а единствено на няколко метра от нея играят децата ни. Паркът е зарязан от всеки. Явно погледите на властимащите са съсредоточени в Центъра, в Цар Симеоновата градина. Липсва надзор, липсва заинтригуваност. Вечер вандали трошат пейките и катерушките, всеки ден попадаме на нови графити по оборудванията и пейките. Да не приказваме, че младежи пушат и се „ натискат” на самите детски площадки и дребните ни деца стават очевидци на това. До по кое време крайните квартали ще бъдат изолирани? Трябваше ли да се оплачем на медиите, с цел да обработят тревните площи против кърлежи? ", възмущава се пловдивчанка.

Дамата твърди, че е проследила близо седмица положението на пространството към една и съща скамейка. С всеки минал ден фасовете и семките са ставали от ден на ден, както и опаковките от вафли и снаксове. В парка се намират и две кучешки площадки, които са с разрушени огради и порти. Тревите не са махнати, не е почистено и няма кошчета, приключи тя.

Предадохме сигнала към Оперативна програма „ Градини и паркове” и Оперативна програма „ Чистота”. От там дадоха отговор, че предоставените фотоси не дават отговор на истината и настояват, че парк „ Рибница” се почиства всяка заран, в това число и в събота.

Обмисля се вид да се обезпечи и дежурство в неделя. Това е един от най-поддържаните паркове и това не е типичната панорама, настояват от общинското дружество.

За остарялата тоалетна в парка от сдружението обявиха, че тя не действа от края на предишния век. Директорът на Оперативна програма „ Чистота” Димитър Георгиев съобщи, че ще бъде почистена, затворена и изолирана, тъй че да не се трансформира в бунище.

Относно химичната тоалетна допълниха, че тя е единствено за чиновници и се заключва.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР