Богослуженията в Киевско-Печорската лавра ще продължат, не говорим за затваряне

...
Богослуженията в Киевско-Печорската лавра ще продължат, не говорим за затваряне
Коментари Харесай

Епифаний проговори за истинската ситуация около Киевско-Печорската лавра

Богослуженията в Киевско-Печорската лавра ще продължат, не приказваме за затваряне на манастира. И няма да бъде върнат на тези, които са го обитавали преди.

Това споделя митрополит Епифаний в особено послание по отношение на обстановката към Свето-Успенската Киевско-Печорска лавра, предава УНИАН.

„ Да се съпоставят сегашните събития с гоненията на Църквата, осъществявани от комунистическите управляващи, и затварянето на манастира в частност е безпочвена операция. Това звучи изключително цинично от устата на архиерея, който е тясно обвързван с комунистическата партия и даже се опита да бъде номиниран за изборна служба на светата обител “, изяснява обстановката Епифаний.

Той отбелязва, че Московската патриаршия в Украйна е под контрола на Кремъл и се употребява като оръжие за хибридна експанзия против Украйна и в духа на съветската агитация се концентрира върху необсновани обвинявания против Украйна.

„ Призовавам братята от лаврата да спомагат в процеса на избавление от московското робство... Московската духовна власт в Украйна е неканонична и всички виждат по какъв начин Кремъл я употребява против украинския народ. Лаврата би трябвало не е инструмент за битка против Украйна, а в противен случай, място за молитва, за преклонен отшелнически живот..., място, което ще въодушевява духовно нашите съграждани в тези сложни времена “, акцентира Епифаний.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР