Богатството на най-богатите олигарси в Русия се е увеличило с

...
Богатството на най-богатите олигарси в Русия се е увеличило с
Коментари Харесай

Bloomberg: Руските олигарси са добавили 11 млрд. долара към състоянието си за два месеца

Богатството на най-богатите олигарси в Русия се е нараснало с 11,084 милиарда $ от началото на 2024 година съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, който се пресмята въз основа на цената на акциите на фирмите, следени или притежавани от тях.

Според Bloomberg Billionaires Index от началото на годината съоснователят на " Еврохим " и Сибирската въглищна енергетическа компания (СУЕК) Андрей Мелниченко е спечелил 3,86 милиарда $, чистото му положение е $22,7 милиарда. Стойността на паричните вложения и персоналните активи на милиардера частично се базира на локални медийни известия и числа, предоставени от представителни пресслужби Състоянието на главния акционер на " Северстал " Алексей Мордашов се усили с 2,08 милиарда $ до $23 милиарда Стойността на паричните му вложения се основава на разбор на дивиденти, вътрешни покупко-продажби, налози и пазарни индикатори. Владимир Лисин , ръководител на борда на шефовете на Новолипецкия металургичен комбинат (НЛМК), който, е спечелил 1,49 милиарда $, увеличавайки положението си до 25,4 милиарда $ (стойността на паричните вложения и персоналните активи на милиардера частично се основава на разбор на дивиденти, вътрешни транзакции и пазарни индикатори).

Най-голяма загуба е претърпял акционерът на производителя на природен газ " Новатек " Генадий Тимченко , чието положение е намаляло с 1 милиард $ до 13,2 милиарда $ (стойност въз основа на разбор на дивиденти, вътрешни транзакции, налози и пазарни показатели).

От март 2012 година организацията разгласява Bloomberg Billionaires Index, който включва информация за благосъстоянието на 500-те най-богати хора на планетата.
 Песков: Русия може да издържи с години на още западни наказания
Песков: Русия може да издържи с години на още западни наказания

Според него съветската стопанска система се приспособява добре към годините на западни санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР