Богата реколта от домати – следвайте тези лесни стъпки Доматите

...
Богата реколта от домати – следвайте тези лесни стъпки Доматите
Коментари Харесай

Богата реколта от домати – следвайте следните съвети!

Богата годишна продукция от домати – следвайте тези лесни стъпки

Доматите са един от най-обичаните зеленчуци. Но, в случай че желаете те да порастват красиви, сладки, сочни и едри, те се нуждаят от подобаващи грижи.

Това растение е претенциозно. Нуждае се от специфични торове, навременно поливане и прищипване.

Преди сеитбата на семена и засаждане на растения в почвата или оранжерията, авансово, е належащо да се приготви почвата. Ако методите отговорно към този развой, сигурно ще имате богата годишна продукция от домати, която ще завърши преди началото на студовете.

Започнете с подготовката на почвата през есента. Наторете почвата и я прекопайте.

Необходими са ви фосфатни и калиеви торове. Просто ги разпръснете по повърхността на почвата и по-късно я прекопайте. Ако киселинността на почвата е над нормата, належащо е да я варувате.

Много ефикасен е птичият тор. Той съдържа азот и други Най-добре е да употребявате прегоряла тор. Внася се по същия метод, както в първия случай. В идеалния случай, прибавете суперфосфат към този тор. В резултат на това вашите растения ще получат оптимално поддържане.

Много потребна е и дървесната пепел. Тези торове ще приготвят почвата за засаждане, насищайки я с потребни микроелементи.

Минералните торове никога не се предлагат при засаждане.

При растенията първоначално се образува единствено кореновата система, тъй че торовете, които прилагате през есента, ще бъдат изцяло задоволителни. Прекомерното наторяване няма да донесе никаква изгода.

Разтворът с квас е най-хубавият метод за адаптиране на растенията към новите условия.

През пролетта разсадът се пресажда навън. 24 часа преди засаждането, е належащо да се внесе в почвата разтвор на манган и квас. Разтворете 10 грама квас в една кофа с вода. Оставете да престои за един ден. Изсипваме по 220 мл във всяка дупка за засаждане.

Дървесната пепел е източник на минерали. Пепелта е богата на калий. Във всяка дупка поставете по 100 грама пепел. След засаждането от горната страна поръсете с щипка компост или черна почва.

Хумусът играе значима роля при развъждането на доматите.

След 10 дни от момента на пресаждане на разсада, полейте почвата с разтвор на птичи тор, в съответствие 1:15. Отгоре поръсете с дървесна пепел.

Отличен тор и бранител против вредители и заболявания са луковите люспи.

Сложете люспите в дупката. В резултат на това разсадът ще стане по-силен, по-устойчив на разнообразни болести и инсекти, ще пораства по-бързо. Освен това, което е доста значимо, температурните спадове няма да бъдат страшни за него.

Благодарение на луковите люспи, растението ще даде повече плодове и ще бъде подхранено с повече хранителни субстанции. Основните субстанции, които се съдържат, ще оказват помощ в битката против колорадския бръмбар.

Вегетативният интервал на развиване на растенията изисква 2-3 наторявания.

Залейте 300 грама люспи и ги оставете за 10 часа. Този разтвор се разрежда с вода в съответствие 4:20. Той ще защищити растенията от гъбични болести.

По време на цъфтежа и завръзването на плодовете е належащо да пръскате растенията. Залейте 100 грама люспи с литър вряла вода и оставете за 20 часа.

Яйчени черупки
Яйчните черупки предизвикват растежа на растенията и ги обогатяват с съществени хранителни субстанции. За да извършите това, смелете черупките на прахуляк и ги изсипете в дупките за засаждане.

През месец юли доматите би трябвало да се поливат не повече от един път седмично. В противоположен случай плодът може да се напука.

За да узреят плодовете по-бързо, би трябвало да добавите една капачка амоняк във водата.

Вижте още: Кокосовите орехи са наричани “лек за всички заболявания ”

Направете разтвор, като смесите 50 грама квас в кофа вода. Изспипете литър разтвор на корен. Това поддържане се прави през юни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР