Богат опит и история, традиции и безкомпромисно качество, иновации и

...
Богат опит и история, традиции и безкомпромисно качество, иновации и
Коментари Харесай

Първата българска бира става на 140 години

Богат опит и история, обичаи и безкомпромисно качество, нововъведения и деятелност – по този начин към този момент 140 години Каменица сплотява хората да честват дружно своите огромни и дребни моменти. През тази година Каменица отбелязва своя празник, залагайки на добре познатата формула за триумф: да трансформира любовта към качественото питие в неповторимо прекарване.

Историята на Каменица стартира през далечната 1876 година в града на тепетата – Пловдив, когато швейцарците Рудолф Фрик и Фридрих Сулцер стартират да варят бира в домашни условия. Двамата бизнесмени, пристигнали в страната, с цел да работят на железницата (Рудолф Фрик като занаятчия в пловдивската гара и Фридрих Сулцер като локомотивен машинист), дружно с Адолф Бомонти, който построил първите две заводи в Пловдив – спиртната и оризовата, слагат началото на пивоварната промишленост у нас с първото промишлено произвеждане на питие, чиято марка е съхранена до наши дни.

Така, през 1881 година те вземат решение да построят пивоварна на мястото на осмото, по това време към този момент изчезнало тепе. То представлявало тревисто тресавище, от което бликала ледено-студена вода. Най-вероятно и името му идва от там - Каменица тепе, защото камен има славянски генезис и значи камък.

През годините Каменица се утвърждава освен като една от най-обичаните и разпознаваеми марки в Пловдив и България, само че и като една от най-иновативните . Каменица пуска на българския пазар първото мрачно питие през 1892 година, внедрява за първи път новаторски полунепрекъснат способ за ферментация на бирата, основава първата безалкохолна бира и първия бирен микс с плодов усет . „ Имаме доста мотиви, които ни карат да се гордеем, че сме част от тази изключителна история, от тази страхотна марка и от невероятното семейство на Каменица. Тази година имаме нещо огромно, честваме 140 години, и нямам самообладание да споделим с вас всички изненади, които сме подготвили, започвайки от новата визия на Каменица, която, уповавам се, доста от вас към този момент са видели на пазара. “, споделя Владан Матич, Изпълнителен шеф на „ Каменица “ АД.

Каменица отбелязва огромния си празник по един в действителност специфичен метод – с смяна на образната си еднаквост.
"Търсехме нещо ново, съвременно, разчупено, което да дава отговор на потребностите на актуалния потребител, като в това време беше значимо да запазим достоверността на марката. С новата визия на Каменица оставаме правилни на корените си - там, от където всичко стартира и чието завещание през днешния ден живее посредством Каменица. Неподправената страст, въодушевление, обичаи на родния Пловдив бяха нашето ентусиазъм при основаването на новата визия на марката и тъкмо тази топлота и неподправеност ни приближават още повече до потребителите ни ", разяснява Юлиана Борисова, Директор Маркетинг в Каменица АД.

Така Каменица отдава справедливо самопризнание на родния си град, поставяйки основни детайли, емблематични здания и места от града на всички свои опаковки .

Големият празник обаче не е обвързван единствено с марката, тъй като какво е един рожден ден, един мотив, без той да бъде споделен. Затова Каменица насочва обръщение към всички бирени фенове посредством новата си информационна акция.

"Всяка глътка има история " е апел към почитателите, към фамилията, към приятелите да честват дружно всички тези дребни и огромни моменти, които са преживявали и следва да преживеят. Големите мотиви са тези истории, които най-вероятно се помнят най-добре и най-дълго, тъй като са свързани постоянно с преломни и значими моменти от живота.

"Всички дребни, елементарни, ежедневни моменти преди и след тях обаче са в действителност животът ни, позитивния метод и взор, посредством който го живеем, това, което претърпяваме и което остава в нас, историите, които описваме и си спомняме на по чаша Каменица. Това желаеме да бъде Каменица за потребителите. И за всичко това споделяме „ Наздраве “ тази година ", споделя Елена Петрова, старши бранд управител Локални марки в Каменица АД.

 Каменица
източник: Каменица
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР