Боевете с проникналите от ивицата Газа в Израел бойци на

...
Боевете с проникналите от ивицата Газа в Израел бойци на
Коментари Харесай

В Израел боевете продължават, над 300 убити, над 1500 ранени

Боевете с проникналите от линията Газа в Израел бойци на палестинското ислямистко придвижване Хамас не престават, съобщи представител на израелската войска, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Той призна, че обстановката в страната не е напълно под надзор. Това, че доста израелски цивилни и военни бяха взети за заложници от Хамас, ще се отрази на бъдещото развиване на спора, добави представителят на израелската войска, без да уточни съответни цифри.

Представител на Хамас сподели, че броят на отвлечените е " няколко пъти по-голям " от десетки. Пленниците са разпределени във всички региони в линията Газа, означи той.

В. " Джерузалем пост " в това време заяви, че броят на убитите при офанзивата хора в Израел е надхвърлил 300. Повече от 1500 души са били ранени, добави израелският ежедневник, като се базира на министерството на опазването на здравето.

Кабинетът приготви през вчерашния ден денем евакуацията на българите, поискали да изоставен Израел след терористичните офанзиви на „ Хамас ”. Правителственият „ Еърбъс “ излетя за Тел Авив в 6 часа тази заран, незабавно след приемане на позволение от израелските управляващи, заяви пресслужбата на Министерския съвет на Република България.

По-рано в събота вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел беседва с министъра на външните работи на Израел Ели Коен и с българския дипломат в Израел, тъй че да се подсигури безвредното напредване на сънародниците ни до летището.

На борда на държавния аероплан в Тел Авив българите посреща министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

На летището в София сънародниците ни ще бъдат посрещнати от Мария Габриел.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР