Boeing се извини и призна, че сензорът на автоматизирана система

...
Boeing се извини и призна, че сензорът на автоматизирана система
Коментари Харесай

Boeing се извини и призна за зле функциониращ сензор в катастрофиралите самолети

Boeing се извини и призна , че датчикът на автоматизирана система за издигане на носа на " Боинг " 737 Max 8 е задействана от " неправилни " данни в двете смъртоносни произшествия, оповестява " Скай нюз ".

Това стана и откакто предварителните изводи от следствието откриха сходства сред смъртоносната злополука в Етиопия предишния месец и злополуката през октомври край крайбрежията на Индонезия .

И двата самолета са били оборудвани с автоматизирана система, която избутва носа, когато показанията на датчиците откриват заплаха от аеродинамичен срив .

Доклад, основан на данните за полета и звукозаписите от пилотската кабина на разрушилият се аероплан на Ethiopian Airlines, демонстрира, че дефектният датчик провокира редица събития , които водят до това, водачите да изгубят надзор над самолета. Проблемите са сходни с тези, обявени от индонезийския полет на Lion Air.

Главният изпълнителен шеф на Boeing Денис Мюленбург разяснява: " Очевидно е, че и в двата полети характерностите на системата за увеличение на маневрирането, известни като MCAS, се задействат в отговор на неправилна информация . "
 Авиоследователи: Системата за надзор е задействана преди етиопската злополука
Авиоследователи: Системата за надзор е задействана преди етиопската злополука

В Чикаго е заведен е развой за неверно проектирана автоматизирана система за надзор

Производителят на самолети добави, че " с цел да се подсигурява, че няма да има наново активиране на MCAS ", възнамеряват да пуснат актуализация на софтуера и да вкарат изцяло образование на водачите за 737 Max.

Наша отговорност е да премахнем този риск, ние го притежаваме и знаем по какъв начин да го създадем , добавя той.

Изпълнителният шеф на Boeing, изясни във видеозапис: " Ние в Боинг съжаляваме за починалите в последните произшествия със 737 Мах . "

Докладът на бюрото за следствие на авиационни катастрофи в Етиопия съобщи, че проблемите със датчиците са почнали към минута след излитането на самолета .

Той показва, че стойностите за скорост и надморска височина от лявата страна на самолета на Ethiopian Airlines са в несъгласие с данните от десния датчик, което води до проблеми с ръководството на полета.
 Етиопия с рекомендации към „ Боинг” да си оправи системата за надзор на 737 MAX Обновена
Етиопия с рекомендации към „ Боинг ” да си оправи системата за надзор на 737 MAX

Пилотите са следвали всички процедури преди злополуката неведнъж

В последна сметка водачите не съумяват да попречат на самолета да се удари в земята .

Етиопските следователи не загатват категорично MCAS , само че предлагат на Boeing да прегледа " системата за надзор на полета на въздухоплавателното средство, обвързвана с управляемостта на полета ".

737 Мах е партерен в целия свят след злополуката в Етиопия, очаквайки софтуерното решение на Boeing, което към момента би трябвало да бъде утвърдено от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати и други регулатори .

We at Boeing are sorry for the lives lost in the recent 737 accidents and are relentlessly focused on safety to ensure tragedies like this never happen again.

Watch the full video here: https://t.co/kZawq35YnZ pic.twitter.com/G9uIHjxsWi
— Dennis A. Muilenburg (@BoeingCEO) April 4, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР