Боби Флей е любимият на критиката майстор-готвач, ресторантьор, отличаван с

...
Боби Флей е любимият на критиката майстор-готвач, ресторантьор, отличаван с
Коментари Харесай

Великите готвачи: Боби Флей

Боби Флей е обичаният на рецензията майстор-готвач, ресторантьор, отличаван с награди създател на готварски книги и ефирен водещ. Роден в Ню Йорк през 1964 година, Боби Флей отваря първия си ресторант, Mesa Grill, през 1991 година, като печели неотложно самопризнание.

Първата му професионална работа в ресторантьорския бизнес идва през 1982 година, малко откакто той напуща учебно заведение. Баща му Бил, управител на фамозния ресторант на Джо Алън в Ню Йорк, заради липсва на личен състав, назначава сина си като помощник-келнер.

По-късно самият Боби Флей споделя в свое изявление, че даже не е бил запитан дали желае да работи това, а напряко е бил назначен. Няколко месеца след постъпването си при Джо Алън, Боби е нараснал в кухненски асистент.

Неговият началник вижда капацитета, който се крие в младото момче и заплаща цялостното му образование във Френския Кулинарен Институт в Манхатън. Там той събира овациите на преподавателите и получава премия при дипломирането си от Института.

Явно обезверен и нерешителен за кулинарната си кариера, Боби Флей работи като брокер на Уолстрийт, само че за малко. Осъзнал същинското си предопределение, той се пренасочва и стартира да работи в най-различни заведения за хранене в Ню Йорк.

 Готвач Боби Флей

В този интервал, Флей е удивен от ароматите и подправките на американския Югозапад - регион, който в никакъв случай не е посещавал. Бързо ги изследва като усет и не след дълго те стават присъщия автограф, по който хората разпознават храната му.

През 1993 година фамозният готвач печели влиятелната премия за надарени готвачи под 30-годишна възраст. През същата година той отваря второто си заведение, Bolo, бар и ресторант в квартал на Ню Йорк.

Почти десетилетие по-късно следва откриването и на втория Mesa Grill в Лас Вегас, бистро-бар Americain, трети ресторант Mesa Grill на Бахамските острови и още няколко влиятелни заведения.

Империята на Боби Флей, наложила се с неповторимите си пържоли и хамбургери с същинско месо на скара, продължава да пораства.

Към момента известният готвач е издал 9 книги, които красят рафтовете на всички американски книжарници. Освен това, има лична сбирка съдове на готвене, както и марка за подправки и сосове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР