Боб Марли е смятан за първата суперзвезда от Третия свят.

...
Боб Марли е смятан за първата суперзвезда от Третия свят.
Коментари Харесай

Най-красивата извивка в женското тяло е усмивката ~ Боб МАРЛИ

Боб Марли е считан за първата суперзвезда от Третия свят. Наричат го и оракул, и бунтовник, защото употребявайки мощната мощ на музиката, трансформира регето в житейска философия за доста хора по целия свят.

Културата, чийто подстрекател и пропагандатор е Боб Марли, е просвета на толерантността и любовта. Чрез музиката си именитият композитор и артист целеше да сплоти политическите сили в Ямайка и да потвърди на света, че хората се раждат равни и всеки има право на заслужен живот.

Кой си ти, че да ме съдиш? Знам, че не съм съвършен и не пребивавам, с цел да бъда подобен, само че преди да започнеш да ме сочиш с пръст, се увери, че ръцете ти са чисти.

Всеки човек има право да взема решение каква да бъде ориста му.

Отвори очите си и се огледай. Доволен ли си от живота, който живееш?

Твърдо имам вяра, че единствено един път в този живот можеш да намериш някого, който да преобърне света ти изцяло! На този човек може да кажеш неща, които в никакъв случай не си споделял с други, и той ще одобри всичко и ще желае да чуе още. Ще можеш да споделяш очакванията си за бъдещето, фантазиите, които в никакъв случай няма да се осъществен, задачите, които в никакъв случай няма да бъдат реализирани и многото разочарования, които животът ти е поднесъл.

Когато нещо прелестно се случи, няма да имаш самообладание да му го разкажеш, тъй като знаеш, че той ще показа вълнението ти. Той няма да се тормози да плаче с теб, когато те боли или да се смее с теб, когато се правиш на простак.

Той в никакъв случай няма да нарани възприятията ти или да ти даде чувството, че не си задоволително добър, а ще те накара да се почувстваш приключен и ще ти разкрие неща за теб самия, които ще те създадат специфичен и даже хубав.

Когато е в близост, в никакъв случай не ще чувстваш напрежение, злоба или съревнование, а само успокоение. Можеш да бъдеш себе си и да не се тревожиш какво ще си намерения за теб, тъй като той те обича подобен, какъвто си.

Нещата, които наподобяват маловажни на множеството хора като записка, ария или разходка, се трансформират в скъпи съкровища, защитавани надълбоко в сърцето ти. Спомените от детството ти се връщат и са толкоз ясни и ярки, все едно си още веднъж млад. Цветовете наподобяват по-сияйни и прелестни. Смехът става част от всекидневието, в което преди е бил необичайност или въобще не е съществувал. Един или два телефонни диалога ти оказват помощ да избуташ целия работен ден и постоянно те карат да се усмихваш.

Когато той е там, няма потребност от неспирни диалози. Усещаш, че си изцяло удовлетворен просто да сте един до различен. Неща, които в никакъв случай преди не са те интересували стартират да те палят, единствено тъй като знаеш, че са значими за този човек, който е толкоз, толкоз специфичен за теб. Мислиш за него по всевъзможен мотив и във всичко, което правиш. Най-обикновени неща като синьо небе, лек полъх напразно или даже буреносни облаци на хоризонта, ти припомнят за него.

Отварящ сърцето си, знаейки, че то може да бъде разрушено един ден и до момента в който го правиш, разбираш какво е обич и наслада, за каквито в никакъв случай не си мечтал. Разбираш, че да си уязвим, е единственият метод да позволиш на сърцето си да усеща приятност, която е толкоз същинска, че те плаши. Намираш мощ във обстоятелството, че имаш правилен другар и евентуално сродна душа, която ще ти остане вярна до края.

Животът наподобява изцяло друг, трогателен и логичен. Твоята вяра и сигурност са в това, че този човек е част от живота ти.

Обичай мощно, тъй като когато има обич би трябвало да се държи. Защото съвършени момчета не съществуват, само че постоянно има един човек, който е съвършен тъкмо за теб.

Истината е, че всички ще те нараняват; просто би трябвало да намериш тези, за които си коства да страдаш.

Може да не си първият мъж в живота й, нито последният, нито единственият. Тя е обичала и преди, може би ще обича отново… Но в случай че тя те обича в този момент, какво друго има значение? Тя не е съвършена, ти също не си... и е допустимо двамата в никакъв случай да не сте съвършена двойка. Но в случай че тя може да те разсмее, да те накара да премисляш и признава, че е човешко да се бърка, хвани я и й дай всичко, което можеш! Тя може да не мисли за теб всяка секунда от деня, само че ти е дала част от себе си, която знае, че може да разбиеш - сърцето си. Така че не я наранявай, не я променяй, не я анализирай и не очаквай от нея повече, в сравнение с може да ти даде. Усмихвай се, когато те прави благополучен, когато те ядосва – кажи й, а когато я няма… ще ти липсва.

Най-големият страхливец е мъжът, който разсънва любовта на една жена, без да има желание да я обича.

Казваш, че обичаш дъжда, само че вадиш чадър, когато вали. Казваш, че обичаш слънцето, само че се криеш на сянка. Казваш, че обичаш вятъра, само че затваряш прозорците, когато е прохладно. Ето за какво ме е боязън, когато твърдиш, че обичаш мен.

Някои хора чувстваш дъжда. Други просто се измокрят.

Там където има воля, там постоянно има път.

Освободете себе си от умственото иго. Никой, с изключение на нас самите, не може да освободи нашите мозъци.

Никога не знаеш какъв брой мощен можеш да бъдеш, до момента в който да бъдеш мощен не е единствената ти опция.

Всичко ще бъде наред. И дори вчерашните неточности на следващия ден ще ни бъдат от изгода.

Безсмислено е да спечелиш целия свят, а да изгубиш душата си. Мъдростта е по-ценна от среброто и златото.

Величието на човек не се крие в неговото благосъстояние, то е неговата дарба да въздейства положително на близките.

Щастието е в простите неща. Само се научи да ги забелязваш!

При изобилието на вода, единствено простакът изпитва жадност.

Днешните положителни времена, са утрешните тъжни усеща.

Дяволът няма власт над мен. Когато пристигна, просто си стискаме ръцете. Той има своята роля, която би трябвало да изиграе. Приятел е, тъй като единствено в случай че не го познаваш добре, тогава може да те повали.

Ако нещо може има силата да те поквари, то към този момент си безнравствен.

Ако се отчайваш всекидневно, отправяш молебствия към Дявола.

Животът е един огромен път с доста знаци. Така че, когато преминаваш през коловозите, не усложнявай мозъка си. Бягай от омразата и ревността. Не отежнявай мислите си, насочи своя поглед към действителността. Събуди се и живей!

Когато коренът е здрав, плодът е сладостен.

Ако си бял и не си прав, значи не си прав. Ако си черен и не си прав, значи не си прав. Хората са хора. Черни, сини, розови, зелени – Бог не е основал правила за цветовете; обществото построява правила, от които хората страдат.

Ако даже кучето и котката могат да живеят в единодушие, за какво ние да не можем?

По-добре цялостен живот да се бориш за независимост, в сравнение с цялостен живот да бъдеш пандизчия.

Аз просто желая благодарение на музиката да направя света малко по-добър.

Знаеш, най-хубавото средство да изразиш тъга без да полудееш е да пееш. Пей!

Музиката е прелестно нещо – когато попадне в теб, не чувстваш болежка.

Музиката ми ще е безконечна. Може да е неуместно да споделям такова нещо, само че когато си наясно с обстоятелствата, можеш да ги кажеш. Музиката ми ще е безконечна.

Could you be loved

Снимки: IBTimes UK, Billboard, Bob Marley, MTV, Pinterest

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР